Slämmivõitja ja kahekordne Wimbledoni poolfinalist: mäletan, kuidas isa MMil mängis

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Clijsters
Kim Clijsters Foto: SCANPIX

Käimasolevat Wimbledoni tenniseturniiri ja jalgpalli MMi seob põnev fakt: neljakordne slämmiturniiri võitja ja Wimbledonis kaks korda poolfinaali jõudnud belglanna Kim Clijsters teab MMiga kaasnevast erilisest tundest rohkem kui teised, sest tema isa Lei mängis Belgia koondise ridades 1986. aasta MMil.

«Olin kolmeaastane, kui isa käis Mehhiko MMil, ning seitsmene, kui peeti 1990. aasta MM. Mehhikos jõudsid belglased poolfinaali. Mul on kodus sellest fotod ning mäletan ähmaselt, kuidas mu kodulinnas valitses imeline atmosfäär,» rääkis Clijsters BBC-le.

Keskkaitsjana mänginud Lei Clijsters esindas Belgia koondist 40 korral, kuid suri 2009. aastal kõigest 52-aastasena kopsuvähki. «Toona mängis enamik mehi Belgias. Nüüd on aga suur osa koondislasi maailma parimate liigade tippklubides. Nelja aasta eest loodeti neilt palju, aga nüüd on nad palju küpsemad,» lisas Kim Clijsters. «Mulle meeldib peatreener Roberto Martinez. Aga arvan, et abitreener Thierry Henry ei pälvi piisavalt tunnustust. Mulle näib, et mängijatele meeldib teda kuulata ja tema nõuandeid kõrva taha panna.»

Kim Clijsters võitis 2005. aastal US Openi, kuid lõpetas vigastuste tõttu 2007. aastal karjääri ja sai emaks. 2009. aastal naasis ta siiski väljakutele, võitis veel kaks korda US Openi ja 2011. aastal ka Austraalia lahtised, enne kui 2012. aastal teist korda ja lõplikult karjäärile joone alla tõmbas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles