Rootsi legend kuulutas Inglismaa sobivaimaks vastaseks

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi koondise ründaja Marcus Berg.
Rootsi koondise ründaja Marcus Berg. Foto: Kommersant Photo Agency

Jalgpalli MMi kolmanda poolfinalisti selgitavad täna Samaras Cosmos Arenal peetavas kohtumises välja Inglismaa ja Rootsi meeskond. Kõigis maailma kihlveokontorites on Inglismaa selle mängu selge soosik, ent Rootsi endise poolkaitsja Hakan Mildi sõnul poleks tema kodumaal võimalik soodsamat vastast kuidagi saada.

«Inglased arvavad, et nad on nii head, aga tegelikult ju pole. Nad on ärahellitatud lapsed, kes teenivad Premier League’is väga kõrget palkat. Neis pole võitmiseks vajalikku meeleheidet,» ütles 1994. aastal MM-pronksi võitnud Rootsi koondisesse kuulunud Mild Rootsi raadiole antud intervjuus. «Inglismaa meeskond ei aja kuidagi hirmu nahka. Nad on Rootsile sobilik vastane, tegu on piiratud oskustega meeskonnaga!»

Samuti märkis Mild, et lisaaeg ja penaltiseeria, mille abil Inglismaa üldse veerandfinaali jõudsid, peaksid töötama Rootsi kasuks, kuigi kahe mängu vahele jääb kolm puhkepäeva, mida peetakse jalgpallis piisavaks taastusmisajaks.

«Esiteks on inglased väsinud ja teiseks liiga enesekindlat. Nad arvavad, et võidavad. Tegelikult ootab neid laupäeval ebameeldiv üllatus!» teatas Mild.

Janne Anderssoni juhendatud Rootsi koondis sai 74-kordselt internatsionaalilt Mildilt rohkelt kiita. «Meeskonna koostöövõime on muljetavaldav. Kõik mehed on kokku leppinud, et eesmärke püütakse üheskoos.»

Alagrupis Lõuna-Koreast ja Mehhikost jagu saanud ning kaheksandikfinaalis Šveitsi 1:0 alistanud Rootsi meeskond on vallandanud Rootsis täieliku jalgpallivaimustuse, milleks koondise mänguvormi tarnija Adidas valmis ei osanud olla.

Läbi on müüdud nii Rootsi koondise kodu- kui ka võõrsilvorm ning enne MMi lõppu pole uusi särke lettidele oodata, sest neid ei jõuta nii kiiresti valmistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles