Statistikapomm: Vana Maailm valitseb kodus, belglastel löövad väravaid kõik (2)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Belgia fännid. Hiinlasi tuli MMile kohale kordades rohkem, kui belglaseid.
Pildil Belgia fännid. Hiinlasi tuli MMile kohale kordades rohkem, kui belglaseid. Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS / Scanpix

Brasiilia kaotus Belgiale jalgpalli MMi veerandfinaalis tähendab seda, et juba enne kahte viimast veerandfinaali on konkurentsi jäänud vaid Euroopa meeskonnad.

  • Viimati mängisid poolfinaalides ainult Euroopa koondised 2006. aastal, kui MM peeti Saksamaal. Veel on samasugune asi juhtunud 1934., 1966. ja 1982. aastal ning ka nendel kordadel toimus MM Vanas Maailmas.
  • Brasiillastele ei sobi eurooplastega mängimine aga sõltumata asukohast, sest MMil on nende vastu välja langetud nüüd koguni neli korda järjest. 2006. aastal kaotati veerandfinaalis Prantsusmaale ja neli aastat hiljem Hollandile, kodusel 2014. aasta MMil saadi mälestusväärses poolfinaalis peksa Saksamaalt ja nüüd kaotati taas veerandfinaalis Belgiale.
  • Belgia eest on sel turniiril juba löönud värava üheksa eri meest, kusjuures siinkohal pole arvestatud omaväravaid. Enamat on suutnud vaid Itaalia 2006. ja Prantsusmaa 1982. aastal, mõlemal juhul sai tabamuse kirja kümme mängijat.
  • Esmakordselt on Belgia löönud ühel MM-finaalturniiril 13 väravat.
  • Kuna nii Uruguay kui ka Brasiilia lasid veerandfinaalis lüüa endale avavärava, on MMil ainus riik, kes pole ametlikult kordagi kaotusseisus olnud, Taani. Samas langeti Horvaatia vastu ikkagi penaltiseerias konkurentsist.
  • Prantsusmaa on MMide ajaloos neljas meeskond, kes on vähemalt kuus korda poolfinaali jõudnud. Selles arvestuses on neist eespool Saksamaa (13, kaasa arvatud Lääne-Saksamaa nime all), Brasiilia (11) ja Itaalia (8 korda).
  • Neymar on MMil esikohal nii pealelöökide (24), väravavõimaluste (7), suluseisu jäämiste (5) kui ka tema vastu tehtud vigade (25) arvestuses, kuid sõidab ikkagi koos koondisekaaslastega koju.
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles