Itaalia alaliit ei luba Petacchit meistrivõistluste starti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alessandro Petacchi.
Alessandro Petacchi. Foto: SCANPIX

Itaalia Jalgratta Föderatsioon võttis vastu otsuse mitte lubada dopingu tarvitamise ja vahendamise eest karistatud sportlasi riigi meistrivõistluste starti ükskõik millisel rattaspordialal.

Keeld puudutab sportlasi, kes on pidanud võistluspausi alates 2008. aasta 1. augustist. Kolm aastat tagasi võeti vastu otsus, mille kohaselt pole keelatud ainetega vahele jäänud ratturitel kohta Itaalia koondises, jääb samuti kehtima, kirjutab spordipartner.ee.

Ivan Basso, Michele Scarponi ja Stefano Garzelli kuuluvad nende ratturite hulka, kel on lubatud osaleda sel kuul Sitsiilia saarel Aci Catenas peetavatel maanteesõidu meistrivõistlustel, sest nende dopingujuhtumid leidsid aset enne 2008. aastat.

Küll peavad sõitu kõrvalt vaatama näiteks Alessandro Petacchi, Danilo Di Luca ja Davide Rebellin. Eile Horvaatia kontinentaalmeeskonna Meridiana-Kameniga lepingu allkirjastanud ja juuni keskel Serbia tuuril startiva Riccardo Ricco olukord on lahtine, sest tema andis positiivse proovi 2008. aasta Tour de France’il, kuid karistus määrati oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles