Skandaal varjutab Itaalia-Eesti kohtumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giuseppe Signori vahistati seoses kihlveoskandaaliga.
Giuseppe Signori vahistati seoses kihlveoskandaaliga. Foto: SCANPIX

Kuigi Itaalia jalgpallikoondise peatreener Cesare Prandelli soovinuks eilsel pressikonverentsil keskenduda tänasele kohtumisele Eestiga, huvitas ajakirjanikke enim Itaalias lahvatanud järjekordne kihlveoskandaal.


Prandelli saabus saali naerulsui ning üritas muiet hoida isegi küsimuste järel, mis mõjuvad igale itaallasele ilmselt kui pistoda südamesse. Kuidas on see võimalik, et ajaloo jooksul mitu korda, viimati 2004. aastal, kihlveopettustega hädas olnud jalgpalli suurriiki tabas järjekordne skandaal?

Prandelli vastas, kuid tundis ennast selgelt ebamugavalt – tema jutust kõlas selgelt läbi toon, et ärgem keskendugem halvale, vaid tänasele mängule. Ometi küsiti temalt, kas tekkinud olukord võib kanduda väljakule?

«Need sõnumid on väga valusad, kuid olen oma mängijatele öelnud, et peame tõestama jalgpalli ilusat poolt,» sõnas Prandelli.

Kolmapäeval arreteeriti 16 inimest, keda süüdistatakse mängutulemuste mõjutamises. Teiste seas vahistati ka endine Itaalia koondise tähtmängija Giuseppe Signori Kokku on uurimise all 18 kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles