Saaremaa rattaklubi varastati Leedus paljaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Eelmisel nädalal Klaipedas toimunud juunioride velotuuril osalenud Saaremaa Viiking naasis kodumaale viie ratta ja 15 500 euro võrra vaesemana.


Viikingi eestvedaja Riho Räim lõpetas ööl vastu reedet hoolealuste rataste hooldamise ja jättis sõiduvahendid ühiselamutüüpi hoone teise korruse televiisorituppa, mille korraldajad nende kasutusse andsid.

Hommikusöögile minnes tervitasid Räime samas majas peatunud soomlased, kellelt oli varastatud kolm maanteeratast. Teisele korrusele tormanud Räimele vaatas samuti vastu tühi tuba – kadunud oli neli tipptasemel tempo- ja üks maanteesõiduratas.

«Vargad olid esimese korruse akende trellid tangidega läbi lõiganud ja sealtkaudu majja sisenenud. Ratasteni nad niiviisi aga ei jõudnud, sest vaheuks oli kinni,» rääkis Räim. «Seejärel ronisid vargad varikatusele ja sealt naiste tualettruumi. Paharetid said segamatult tegutseda, sest administraator lõpetas kell üks öösel töö ja keeras ukse lukku.»

Räime sõnul sai Viikingi klubi kahju 15 500 eurot ja ta kahtles, kas ta kunagi rattaid enam näeb. «Vargad tegutsesid kindla info peale, kuid ilmselt nad ei mõelnud, mida ratastega edasi teha. Temposõidurattaid on keeruline maha müüa,» märkis Räim.

Kuu lõpus Saaremaal maanteesõidumeistrivõistlusi korraldava Viikingi ratturite osalemine 20. juunil Orissaares peetavas temposõidus on küsimärgi all. «Sobivaid temporattaid on raske leida,» möönis Räim.

«Oleme pikka aega klubi üles ehitanud ja meie suur töö nulliti ühe ööga. Tunnen end invaliidina, kellelt on üks käsi ja jalg ära võetud. Igasugune abi on teretulnud ja mitmed Saaremaa firmad on seda juba ka teinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles