Horvaatia kangelase video ajas Venemaa marru. Mida teeb FIFA? (20)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Domagoj Vida
Domagoj Vida Foto: Valery Sharifulin / Valery Sharifulin/TASS

Horvaatia jalgpallikoondis pääses tänu penaltiseerias saadud võidule Venemaa üle jalgpalli MMil poolfinaali, kuid kired ei vaibu veel niipea. Nüüd on uurimise all Horvaatia eest nii värava kui penalti tabanud keskkaitsja Domagoj Vida ja endine koondislane Ognjen Vukojevic, kelle lindistatud video ajas meie idanaabrid närvi.

Nimelt pühendasid Vida ja Vukojevic võidu Ukrainale, kasutades Venemaa agressiooni vastu võidelnud Ukraina sõdurite sõjahüüdu.

«Au Ukrainale! See võit on pühendatud (Kiievi) Dinamole ja Ukrainale. Läheb, läheb! Edasi, Horvaatia!» hüüavad mehed videos

Nii Vida kui Vukojevic on Ukrainas pikalt elanud ning räägivad ka ukraina keelt. Vida mängis Kiievi Dinamos aastail 2013-2018 ja Vukojevic aastatel 2008-2015. 

Eeldatavasti ootab Vidat Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) poolt nüüd karistus, sest FIFA on kõik poliitilised sõnumid ära keelanud. Kui Šveitsi koondislased Granit Xhaka ja Xherdan Shaqiri pääsesid Albaania kotkast imiteerides mängukeeluta ja leppisid rahatrahviga, võib sama juhtuda ka Vidaga.

Samas rõhutas Vida, et poliitikat selle video taga pole. «See oli nali! Mulle meeldivad Venemaa inimesed,» sõnas ta Venemaa väljaandele Sports.ru.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles