Saksamaa koondislase isa õhutab poega meeskonnast lahkuma (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesut Özil
Mesut Özil Foto: JEWEL SAMAD / AFP

Saksamaa koondislase Mezut Özili isa Mustafa õhutab oma poega koondise esindamisest loobuma. Özil sattus MMi eel skandaali ning pärast varakult lõppenud turniiri peetakse teda patuoinaks.

Özil sattus kriitika alla juba enne MMi kui tema ja Ilkay Gündogan kohtusid mais Londonit külastanud Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğaniga. Saksamaa koondise fännid reageerisid sellele raevukalt: Gündogan vilistati viimastes MMi eelsetes maavõistlustes iga pallipuute peale halastamatult välja ning ka Özili lojaalsus pandi kahtluse alla. See kasvas aga Saksamaa turniiri lõppedes, sest tiitlikaitsja leppis F-alagrupis viimase kohaga. 

Recep Tayyip Erdogan (paremal) ja Londoni Arsenali mängija Mesut Özil Londonis.
Recep Tayyip Erdogan (paremal) ja Londoni Arsenali mängija Mesut Özil Londonis. Foto: KAYHAN OZER / REUTERS/Scanpix

Ka legendaarne Saksamaa ründeäss Oliver Bierhoff teatas neljapäeval, et Özil võinuks ikkagi pärast sellist poliitilist avaldust koondise esindamisest loobuda ning see ajas kopsu üle maksa Özili isal Mustafal.

«Selline avaldus on ülbuse tipp!» kõmistas vanem Özil Bildile antud intervjuus. Tema arvates oli Mesut nõus Erdoğaniga ühele pildile astuma puhtalt viisakusest ning poeg ei mõelnud mingi poliitilise sõnumi edastamise peale. Ühtlasi soovib ta, et teema lõpetataks.

«Ta ei taha enam selgitusi jagada, ta ei jaksa ennast kogu aeg kaitsta. Ta on üheksa aastat Saksamaad esindanud, tulnud maailmameistriks. Ta on meeskonnale palju andnud. Kui võidame, võidame koos. Aga nüüd kui kaotame, on põhjuseks Özil? Teda vilistatakse välja ja peetakse patuoinaks. Ma saan ju aru, kui ta on solvunud,» ütles isa.

«Valu on kasvanud liiga nooreks. Kui mina oleksin Mesuti asemel, lõpetaksin koondisekarjääri. Aga see on minu isiklik arvamus. Ta peab ise otsustama,» sõnas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles