Kuku jalgpallipäevik: mis on maailma jalgpalli suurimad probleemid? (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa jalgpallifänn
Inglismaa jalgpallifänn Foto: Xinhua / Xinhua/Sipa USA

Kuku Jalgpallipäeviku selle nädalavahetuse peakülaline on briti sotsioloog, kirjanik ja ajakirjanik David Goldblatt, jalgpalliajaloo suurteose «Ball is Round» autor. Läbi kahe saate laupäeval ja pühapäeval räägib Goldblatt rikkalikust Inglise jalgpallikultuurist, maailma jalgpalli tänastest suurtest probleemidest ning loomulikult ka oma 2006. aastal ilmunud peateosest «Ball is Round».

Saates rääkis Goldblatt, et globaliseerumine on toonud jalgpallis esile globaliseerumise halvimad omadused, kus võitjateks on väga vähesed klubid, vähesed rahvuskoondised, kuid kes see-eest teenivad tohutuid kasumeid.

«Meil on täna üle 200 alaliidu, ja ma ei usu, et oleksime suutelised leidma kasvõi üheainsa, kus ei toimuks täiesti avalikke vargusi, rahapesu, maksupettusi, võimu kuritarvitusi, huvide konflikte jne,» arvas Goldblatt.

Kuula saadet siit.

Mitmete spordiraamatute autor Goldblatt on töötanud õppejõuna Bristoli ülikoolis ning ta on Guardiani, Financial Timesi ja Independenti kaasautor.

Kuku Jalgpallipäevik on eetris tööpäeviti kell 18.05 ning nädalavahetusel 17.05. Saatejuht jalgpalliajakirjanik Andres Must.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles