Varik ja Daiders võitsid Lätis peetud EMV etapi, quadidel parim Saar

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Varik ja tema lätlasest korvimees Lauris Daiders
Kert Varik ja tema lätlasest korvimees Lauris Daiders Foto: Elmo Riig

Vilakas sõideti koos Läti motokrossi meistrivõistluste etapiga ka Eesti arvestuse etapp külgvankritele ja quadidele. Külgvankritel jätkas oma edukat hooaega tänavu MM-il poodiumile pääsenud Kert Varik koos lätlase Lauris Daidersiga ning Quadidel võtsid Lätist kaksikvõidu Kevin Saar ja Priit Järvloo.

Külgvankritel võidutsesid juba kvalifikatsioonis kiireima ringiaja sõitnud Kert Varik/Lauris Daiders (Husqvarna, AYR Racing Team), kelle hea hoog jätkus ka ainsas finaalsõitudes, kui seal edestati lõpuks lätlast Didzis Gorbenko, kellel korvis eestlane Tanel Kõiv. Sõidu esimesi ringe juhtisid küll Gorbenko/Kõiv (Zabel), kuid Varik/Daiders said peagi oma tahtmise, möödusid konkurentidest ning oma edu enam ei loovutanud. Kolmandana ületasid lõpujoone lätlased Maris Rupeiks/Kaspars Liepins. Meistrivõistluseid juhivad peale kolme toimunud etappi Gorbenko/Kõiv.

Quad Open masinaklassis ei leidunud taas vastast valitsevale Euroopa meistrile Kevin Saarele (Honda, Pärnu MC Catwees Honda Racing), kes oli kiireim nii kvalifikatsioonis kui ka finaalsõidus, kus ta edestas Priit Järvlood (Kawasaki, Sõmerpalu MK). Poodiumi madalaimale astmele sõitis end lätlane Matiss Palevics. Meistrivõistluste liidrina jätkab Järvloo.

Võistluspäev jäi Vilakas kahjuks osadele klassidele lühikeseks, kuna võistluspaigas oli äikestorm ja rada muutus kohati läbimatuks seoses vee hulgaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles