Eesti rannajalgpallureid tabas Euroliigas krahh

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meeste rannajalgpallikoondis Euroliiga turniiril Portugalis, Nazares.
Eesti meeste rannajalgpallikoondis Euroliiga turniiril Portugalis, Nazares. Foto: Beach Soccer Estonia Facebook

Eesti meeste rannajalgpallikoondis kaotas Portugalis, Nazares toimunud Euroliiga B-divisjoni 2. alagrupi turniiri otsustavas mängus Rumeeniale 2:4 ning jääb esimest korda pärast 2012. aastat kõrvale Euroopa koondistehooaega lõpetavast superfinaalist.

Kolmeliikmelise alagrupi eelmised kaks kohtumist olid mõlemad leidnud lahenduse penaltiseerias. Eesti kaotas 0:0 lõppenud mängu järel 10:11 Serbiale, kelle Rumeenia omakorda 4:4 viigi järel penaltitega 3:1 alistas.

Seega tulid Eesti ja Rumeenia täna platsile lihtsas teadmises - kes mängu võidab, pälvib alagrupis esikoha ja tagab automaatse pääsme septembris Itaalias mängitavale superfinaalile. Kes kaotab, jääb lõppvõistluselt kõrvale. Rumeeniale sobis ka võit penaltiseerias, Eesti vajas väiksema väravate arvu tõttu võitu normaal- või lisaajal.

Esimene kolmandik Eesti meeskonnal ei õnnestunud, sest vaheajale mindi Rumeenia 2:0 eduseisus. Teisel perioodil vähendas Eesti kahel puhul vahe minimaalseks (1:2 ja 2:3), ent mõlemal puhul vastas väravaga ka Rumeenia ning viimane kolmandik algas vastaste 4:2 eduseisus.

Eesti meeskond mängis küll elegantsemalt, aga Rumeenia robustsem ja sirgjoonelisem stiil osutus tulemuslikumaks. Nii ka viimasel kolmandikul, kus enam väravaid ei löödud. Eesti luhtas küll mitu soodsat võimalust, ent samas ei suudetud Rumeeniat kordagi lakkamatu surve alla panna.

Eesti koondis mängis B-divisjoni superfinaalis viis aastat järjest. 2013 saadi kolm kaotuse ja üks võit (kokkuvõttes 18. koht), 2014 neli kaotust (19. koht), 2015 võideti Pärnus alagrupis kõik kolm mängu, aga jäädi finaalis penaltitega alla Rumeeniale (13. koht), 2016 saadi alagrupis esmalt kaks võitu, aga kaotati siis Ungarile ja Inglismaale (15. koht), 2017 jõuti taas finaali, kus kaotati 2:4 Türgile (13. koht).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles