Draama Tour'il: Taaramäe tiimikaaslase soolosõit ebaõnnestus, üldliider kukkus, Sagan võitis

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Sagan võitis Tour de France'i teise etapi ja tõusis võistluse üldliidriks.
Peter Sagan võitis Tour de France'i teise etapi ja tõusis võistluse üldliidriks. Foto: Benoit Tessier / Reuters / Scanpix

Tour de France'i teine etapp (182,5 km) viis ratturid Mouilleron-Saint-Germain'ist La Roche-sur-Yon'i ning osutus draamarohkeks võistluseks, mille tulemusel kerkis Tour'i üldliidriks slovakist valitsev maailmameister Peter Sagan.

Kohe etapi alguses ründas Rein Taaramäe (Direct Energie) meeskonnakaaslane Sylvain Chavanel, kellega liitusid Dion Smith (Wanty-Groupe Gobert) ja Michael Gogl (Trek-Segafredo). Edu kasvas pea kolme minutini, kui Gogl otsustas pingutamises loobuda (ta oli kogunud etapi ainsas mäefinišis punktid, mis tõstsid ta mägedekuninga arvestuses esimeseks) ning Smith pidi paluma tohtritelt abi põlvele.

39-aastane prantslane Chavanel jäi seega 149 kilomeetrit enne finišit üksinda ette ning asus etapi võidu nimel võitlema. Kolumblasest üldliidri Fernando Gaviria meeskond Quick-Step lubas Chavaneli edu paaril korral üle nelja minuti paisuda, ent enamat mitte. 61 kilomeetrit enne finišit oli Chavaneli edu 4.24, mis võrdus reaalsel trassil 3,1 kilomeetriga.

Siis asus Quick-Step tõsisemalt tööle ja Chavaneli edu hakkas kahanema. 25 kilomeetrit enne finišit oli alles 1.15. 14 kilomeetrit enne finišit paiknenud boonussekundite vahefinišis oli Chavanel veel liider ja korjas enda arvele kolm boonussekundit, aga seejärel neelas peagrupp vapra jooksiku alla. Etapivõitja pidi selgitama sarnaselt laupäevale grupifiniš.

Eilsel etapil Gaviria ja slovaki Peter Sagani (Bora-Hansgrohe) järel kolmanda koha saanud sakslasel Marcel Kittelil (Katjuša) purunes 8 kilomeetrit enne finišit kumm ning kolm kilomeetrit hiljem kukkus Luke Durbridge (Mitchelton). Aga suur draama sündis 1,8 km enne finišit, kui teravas parema käe kurvis kukkus teiste seas ka üldliider Gaviria.

See võimaldas mitmetel püüda finišis jagatavate boonussekundite (10, 8 ja 6 kolmele paremale) toel kollast särki, mis õnnestus kiireimat jalga näidanud valitseval maailmameistril Saganil, kes kerkis ka Tour de France'i uueks üldliidriks.

Teise ja kolmanda koha pälvisid täna itaallane Sonny Colbrelli (Bahrein - Merida) ja prantslane Arnaud Demare (Groupama-FDJ).

Üldine paremusjärjestus pärast 2. etappi:

1. Peter Sagan (Slovakkia, Bora-Hansgrohe) 08:29:53
2. Fernando Gaviria (Kolumbia, Quick-Step) +0.06
3. Sonny Colbrelli (Itaalia, Bahrain-Merida) +0.10
4. Marcel Kittel (Saksamaa, Katjuša) +0.12
5. Sylvain Chavanel (Prantsusmaa, Direct Energie) +0.13
6. Philippe Gilbert (Belgia, Quick-Step) +0.14
...
90. Tanel Kangert (Eesti, Astana) +1.07
93. Rein Taaramäe (Eesti, Direct Energie) +1.07

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles