Haugasmägi saavutas viienda veemoto Euroopa meistritiitli

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
poodiumil esimene Rasmus Haugasmägi, teine Cezary Strumnik (Poola) ja kolmas Jamie Marr (Suurbritannia).
poodiumil esimene Rasmus Haugasmägi, teine Cezary Strumnik (Poola) ja kolmas Jamie Marr (Suurbritannia). Foto: Erakogu

Rasmus Haugasmägi sai täna Suurbritannias Oulton Boardsis veemoto Euroopa meistrivõistlustel klassis OSY-400 viiendat korda esimese koha.

Oulton Boardsis oli stardis 13 veemotosportlast, kellest enamus oli korraldajamaa esindajad, kuid viis sõitjat ka hiljutiste maailmameistrivõistluste kiiremad mehed. Ajasõidus suutis kogenud poolakas, Haugasmägi põhikonkurent Cezary Strumnik Tartu Veemotoklubi sportlase üle taktikaliselt kavaldada ning sai kirja kiireima ringiaja, Haugasmägi oli kohe tema järel teine.

Seekord oli võistluse ajakava kohaselt laupäeval ainult üks võistlussõit ja ülejäänud jäid pühapäeva. Kuna üks konkurentidest sõitis esimese poi minema, tehti esimeses sõidus kordusstart. «Oli selge, et otsustavaks saab start ning esimeses sõidus suutsin stardi ära võita ja jõudsin esimesena ka esimese poini. Poolakas ei olnud mul nii tihedalt kannul ja sain sõita suhteliselt turvaliselt,» kommenteeris Haugasmägi.

Võistlustingimused tegi Haugasmägi sõnul harjumatuks seegi, et betoonseintega rajal tekkis tavapärasest tugevam lainetus, mille tõttu tuli gaas varem maha võtta kui ta harjunud on. «Aga ma arvan, et need tingimused olid kõigile võrdsed,» ütles ta. Ka kiitis ta oma uut paati, mille kiirendus oli konkurentidest parem, lubades nii rahulikumalt pöördeid võtta.

Kuna pühapäevale jäi nii palju otsustavaid sõite, pingutasid enamik meeskondi laupäeva õhtul veel paate seadistada ja pühapäeval lõikasid sellest kasu need, kelle muudatused õnnestusid. Pühapäeval toimunud teise ja kolmanda sõidu võitis Haugasmägi sama veenvalt kui esimese, Strumnik oli taas teine, kuid nende selja taga mängiti palju kohti ümber. Kokkuvõttes jättis kolmanda koha koju inglane Jamie Marr.

Need olid Haugasmägile seitsmendad OSY-400 klassi Euroopa meistrivõistlused. Lisaks viiele kullale on tal ka üks hõbe ja üks pronks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles