Kuku Jalgpallipäevik: briti sotsioloog David Goldblatt soovitab olümpiamängude pidamise lõpetada (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli MM kätkeb Briti sotsioloogi arvates endas lootust, mis on olümpialiikumises juba kustunud.
Jalgpalli MM kätkeb Briti sotsioloogi arvates endas lootust, mis on olümpialiikumises juba kustunud. Foto: Alexander Ryumin/TASS/Scanpix

Kuku Jalgpallipäeviku nädalavahetuse peakülaline oli briti sotsioloog, kirjanik ja ajakirjanik David Goldblatt, jalgpalliajaloo suurteose «Ball is Round» autor. Läbi kahe saate laupäeval ja pühapäeval rääkis Goldblatt rikkalikust Inglise jalgpallikultuurist, maailma jalgpalli tänastest suurtest probleemidest ning loomulikult ka oma 2006. aastal ilmunud peateosest «Ball is Round».

Goldblatt võrdles kahte suurt spordisündmust – jalgpalli MMi ja olümpiamänge. «Jalgpalli MMi vaatan ma suurte lootuste, optimismi ja utoopiaga, et midagi poliitilises jalgpallijuhtimises viimaks ikkagi juhtub. Olümpiamängude puhul on mul kadunud igasugune lootus,» rääkis Goldblatt, kelle sulest on ilmunud kaks olümpiamängude teemalist raamatut ning kes arvab, et olümpiamängude korraldamine tuleks lõpetada. «ROKi toimimismudel, selle suhtlus laiema ühiskonnaga – seda on täiesti võimatu reformida, kuna struktuurselt toob see välja inimeste kõige negatiivsemad omadused.»

Mitmete spordiraamatute autor Goldblatt on töötanud õppejõuna Bristoli ülikoolis ning ta on Guardiani, Financial Timesi ja Independenti kaasautor.

Kuku Jalgpallipäevik on eetris tööpäeviti kell 18.05 ning nädalavahetusel 17.05. Saatejuht on jalgpalliajakirjanik Andres Must.

Kuula saadet siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles