Türgi meedia: Klopp ajab taga venelastel pinnuks silmas olevat keskkaitsjat

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Domagoj Vida.
Domagoj Vida. Foto: Igor Kralj/PIXSELL / PA Images/Scanpix

Türgi väljaanne Aksam kirjutab, et Liverpooli jalgpalliklubi peatreener Jürgen Klopp tahab uueks hooajaks Dejan Lovreni kõrvale tuua teisegi horvaadist keskkaitsja.

Väidetavalt on Kloppi sihikul Domagoj Vida, kes lõi MMil äsjases veerandfinaalis lisaajal Venemaa vastu olulise värava ning realiseeris järgnenud penaltiseerias ka 11 meetri karistuslöögi. Vida mängib praegu Istanbuli Besiktase ridades, ent samas kehtib tema leping veel neli aastat ning õnnestunud MM ähvardab keskkaitsja hinnasildil olevat numbrit veelgi kasvatada.

Praeguse seisuga asuvad Liverpooli kaitseliinis kahe keskkaitsja positsiooni pärast uuel hooajal võitlema Virgil van Dijk, Joel Matip, Dejan Lovren ja Ragnar Klavan.

Vida ja endine koondislane Ognjen Vukojevic esinesid pärast MMi veerandfinaali videos, mis ajas venelased närvi. Nimelt pühendasid mehed võidu Ukrainale, kasutades Venemaa agressiooni vastu võidelnud Ukraina sõdurite sõjahüüdu. «Au Ukrainale! See võit on pühendatud (Kiievi) Dinamole ja Ukrainale. Läheb, läheb! Edasi, Horvaatia!» hüüavad mehed videos. 

Nii Vida kui Vukojevic on Ukrainas pikalt elanud ning räägivad ka ukraina keelt. Vida mängis Kiievi Dinamos aastail 2013-2018 ja Vukojevic aastatel 2008-2015. Kuna Rahvusvaheline Jalgpalli Liit (FIFA) on kõik poliitilised sõnumid ära keelanud, eeldati, et Vidat trahvitakse, ent mängukeeldu ta lõpuks ikkagi ei saanud ning võib poolfinaalis platsile joosta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles