Horvaatia jalgpalliliit eemaldas MMilt skandaalse video postitanud treeneri

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ognjen Vukojevic aastal 2012, kui ta ise veel koondise eest mängis.
Ognjen Vukojevic aastal 2012, kui ta ise veel koondise eest mängis. Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Horvaatia jalgpalliliit otsustas eemaldada võistkonna juurest Ognjen Vukojevici, kes pärast MMi veerandfinaalis saadud võitu Venemaa üle postitas sotsiaalmeediasse video, mis ajas paljud venelased marru.

Horvaatia alistas penaltitega 4:3 Venemaa koondise ja sammus edasi poolfinaali. Pärast mängu tegi Vukojevic video, kus ta koos koondise kaitsja Domagoj Vidaga hüüdsid videos: «Au Ukrainale! See võit on pühendatud (Kiievi) Dinamole ja Ukrainale. Läheb, läheb! Edasi, Horvaatia!»

Video ajas venelased marru, ning nad lootsid, et FIFA määrab Horvaatia kaitsjale kahe mängu pikkuse keelu poliitilise sõnumi levitamise eest. Siiski pääses Vida vaid hoiatusega. Ainult hoiatusega ei pääsenud aga abitreener Vukojevic, kelle Horvaatia jalgpalliliit otsustas meeskonna juurest eemaldada.

«Horvaatia jalgpalliliit otsustas eemaldada Vukojevici meeskonna juurest. Soovime vabandada kõikide Venemaa inimeste ees meie meeskonna liikme ebasündsa käitumise pärast. Vukojevic ja Vida soovivad samuti vabandada. Nende plaan ei olnud levitada poliitilisi sõnumeid, kuigi kahjuks võis nende käitumine sellise mulje jätta,» oli kirjas Horvaatia jalgpalliliidu avalduses.

Nii Vida kui Vukojevic on Ukrainas pikalt elanud ning räägivad ka ukraina keelt. Vida mängis Kiievi Dinamos aastail 2013-2018 ja Vukojevic aastatel 2008-2015. Lisaks lausus Vida, et poliitikat selle video taga pole. «See oli nali! Mulle meeldivad Venemaa inimesed,» sõnas ta Venemaa väljaandele Sports.ru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles