Nadal kordas Borgi rekordit

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal
Rafael Nadal Foto: SCANPIX

Maailma esireket Rafael Nadal triumfeeris kuuendat korda Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel.


Kümnenda suure slämmi tiitli võitnud Nadal alistas finaalis 7:5, 7:6 (3), 5:7, 6:1 igipõlise rivaali Roger Federeri (ATP 3.), langes põlvili ning puhkes nutma.

«On fantastiline tunne võita finaalis mängijat, kes on kahtlemata maailma parim, läbi aegade parim,» õhkas Nadal, kes on suure slämmi turniiri finaalis alistanud Federeri kaheksal korral. «Tänavune turniir oli minu jaoks väga eriline. Võitmisega täitus üks minu suurimaid unistusi.»

Federeri edu esimeses setis oli 5:2 ja tal oli Nadali servil ka settpall, ent ta ei suutnud seda ära kasutada ja Nadal võitis järjest viis geimi. Teises setis oli ka tänavuse turniiri esimene vihmapaus, kui Nadali servil seisul 5:4 ja 40:40 katkestati mäng kümneks minutiks, uuesti väljakule naastes õnnestus Federeril Nadali serv murda, kuid Nadal võitis seti kiires lõppmängus. Kohtumine kestis kolm tundi ja 40 minutit.

Tänu võidule säilitab Nadal ka maailma esireketi staatuse. Nadalist sai ühtlasi ka teine mees, kes suutnud Pariisis kuuel korral võidutseda, samaga sai hakkama ka Rootsi tenniselegend Björn Borg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles