Fääri saared võõrustavad Eesti jalgpallikoondist kehvemal staadionil

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kink (vasakul)
Tarmo Kink (vasakul) Foto: SCANPIX

Fääri saartel on kaks staadioni, kus saab pidada rahvusvahelisi jalgpallimänge, Eesti koondist võõrustatakse n-ö kehvema kvaliteediga väljakul.



Pealinnas Torshavnis asub kahest staadionist uuem. Tórsvølluri areen mahutab umbes 6000 pealtvaatajat, kuid fäärlased võõrustavad eestlasi hoopis Svangaskarði nime kandval staadionil, mis asub väikeses külas Toftiris, kus elanikke on alla tuhande.

Ka Svangaskarð mahutab umbes 6000 pealtvaatajat, kuid tingimused on seal mõnevõrra raskemad. Kuna platsi olukord on küllaltki kehv, ei saanud Eesti koondis sellel eile isegi harjutuskorda läbi viia ja treenerid käisid lihtsalt oludega tutvumas.

«Nad mängivad meelega seal staadionil. Kõik ongi seal halb ja nad teevad veel halvemaks,» rääkis Tarmo Kink, kes kogus enne mängu luureinfot Kaimar Saagi klubikaaslaselt Christian Holstilt. «Nad teevad meil küll elu raskemaks, aga nad peavad ise ka seal mängima.»

Väidetavalt võõrustavadki fäärlased Svangaskarðis meeskondi, kelle vastu neil on enda arvates võimalusi ka valiksarjas punkte noppida.

Näiteks Serbia koondisega mängisid Fääri saared pealinnas Torshavnis asuval moodsamal staadionil. Samas pidid lisaks Eestile pika teekonna (bussisõit pealinnast Toftiri kestab üle tunni – toim) teisel saarel asuvasse Toftiri linna ette võtma ka Põhja-Iirimaa ja Sloveenia (põhjaiirlastelt said Fääri saared ühe punkti kätte, kuid sloveenidele tuli siiski alla vanduda – toim).

«Väljak ongi kõige suurem mure. Homme (täna – toim) lubas ka sadada ja see võib mängule pitseri vajutada,» lisas koondise peatreener Tarmo Rüütli. «Kui söötu mängida ei saa, siis tuleb laduda pikka palli. Loigust ju ei löö. Loigust võib vaid vett laiali lüüa.»

Itaaliat võõrustab saareriik septembri alguses ning selleks kohtumiseks pole veel mängupaika välja valitud, kuid praeguse loogika kohaselt saavad saapamaa pallurid mängida pealinna staadionil. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles