Lukertšenko võib saada Venemaa koondise hooldepealikuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Lukertšenko.
Mihhail Lukertšenko. Foto: Toomas Huik

Kolm kuud tagasi ei teadnud Eesti suusakoondise hooldepealik Mihhail Lukertšenko, kas tal järgmisel hooajal sel alal enam tööd ongi. Nüüd on ta aga saamas suure suusariigi Venemaa koondise hooldepealikuks.


Eelmisel nädalal käis Lukertšenko koos kolleegi Urmas Välbega Sotšis. Kohtuti tulevaste töökaaslaste, Venemaa murdmaakoondislaste ja alaliidu presidendi Jelena Välbega. Eestlaste üldmulje oli hea – nii sportlased kui ka teised määrdemeistrid olid tulvil töötahet.

Tasapisi tuli jutuks seegi, kes hakkab meeste murdmaakoondise hooldepealikuks ehk siis asub koordineerima teiste hooldemeeste tööd ning võtab enda kanda suhtluse varustust pakkuvate firmadega.

Urmas Välbe sõnul saab selle auväärse koha suure tõenäosusega endale Lukertšenko, kes kandis sama ametinimetust ka Eesti koondise juures. «Sel teemal tulevad meil veel koosolekud, aga tundub, et keegi määrdemeestest polnud selle idee vastu. Keegi peab hooldepealik olema ja Miša oleks väga hea variant! Ta on noor, aktiivne ja hea suhtleja,» kinnitas Välbe.

Lukertšenko sõnul poleks tal midagi selle ameti vastu: «Ma olen noor mees ja miks mitte sellist väljakutset välja võtta? Ma ei näe ühtki põhjust, miks niisugusest pakkumisest loobuda. See on suurepärane arenemisvõimalus.»

Seda, et Venemaa meeste murdmaakoondise hooldepealiku roll oleks märksa vastutusrikkam ja olulisem kui Eesti oma, Lukertšenko ei arva. Ta pole selle peale kunagi mõelnudki. «Hooldemeestel on kogu aeg nii kiire, et meil ei jää üle aega arutlemaks, milline vastutus meie õlul lasub. Tuleb lihtsalt parimad suusad leida ja muuks aega ei jää,» nentis ta.

Seda, kas hooldepealiku ametikohaga tõuseb ka Lukertšenko palk, ei osanud ta veel öelda. See pole tema jaoks ka määrav. «Teeksin seda just väljakutse pärast,» kinnitas ta.

Lepingud sõlmitakse Venemaa murdmaakoondisega kahe nädala pärast Otepääl. Siis selguvat ka see, kelle isiklikeks hooldemeesteks eestlased saavad. Praegu on teada vaid see, et eestlased hakkavad hoolitsema meeste murdmaakoondise suuskade eest. Eesti suusakoondise endised hooldemehed sõlmivad venelastega lepingu kuni Sotši olümpiani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles