Jalgpalli MM toob endaga kaasa ajaloolise muudatuse Wimbledonis

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer on üks peamisi kandidaate Wimbledoni turniiri võidule
Roger Federer on üks peamisi kandidaate Wimbledoni turniiri võidule Foto: CB / imago/Claus Bergmann

Selle aasta jalgpalli MMi finaal ja Wimbledoni suure slämmi turniiri meeste finaal toimuvad samal ajal. See olukord on toonud kaasa olukorra, kus Wimbledoni korraldajad tegid reeglitesse muudatuse.

Algselt oli ka neid, kes soovisid, et Wimbledoni finaal edasi lükkuks, aga korraldajad andsid mõista, et kahjuks finaali aega ei ole võimalik muuta. Ajalooliselt toimub finaal alati kohaliku aja järgi kell 14:00 ning jalgpalli finaal algab 16:00. See jätab võimaluse, et võistlused võivad omavahel kattuda.

Kuna inglastel on sellel aastal üleval suured lootused jõuda finaali, siis otsustasid korraldajad tuua reeglitesse muudatuse. Nüüdsest võib Wimbledoni turniiril tribüünidel kasutada telefone ning muid seadeid, et vaadata samal ajal ka MMi finaali.

Siiani on alati Wimbledoni reeglistikus olnud kirjas, et pealtvaatajad peavad oma mobiilid välja lülitama, kui soovitakse saada väljakute lähedusse. Kuna aga Inglismaa rahvas loodab, et inglased suudavad üle 52 aasta uuesti MMi võita, viidi läbi reeglite muudatus.

Nüüd jääb õhuku vaid üks küsimus: Kas inglased suudavad poolfinaalis alistada Horvaatia ning sammuda finaali, kus neid tuleb vastamisi minna kas Prantsusmaa või Belgiaga?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles