Horvaatia kaitsja auavaldus Ukrainale kütab üles üha uusi kirgi (9)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Domagoj Vida
Domagoj Vida Foto: ALEXEY FILIPPOV / Sputnik

Ukraina inimesed on otsustanud hakata välja näitama viha FIFA vastu. Põhjuseks on endiselt pärast MMi veerandfinaali horvaatide poolt postitatud video, kus nad oma võidu Ukrainale pühendavad.

Pärast mängu tegi abitreener Ognjen Vukojevic video, kus ta koos koondise kaitsja Domagoj Vidaga hüüdsid videos: «Au Ukrainale! See võit on pühendatud (Kiievi) Dinamole ja Ukrainale.» Selle lause tõttu hoiatati Horvaatia kaitsjat Vidat, kuna FIFA arust oli tegu siiski poliitilise väljaütlemisega.

Ukraina inimesed on aga peale seda FIFA peale vihased, ning üritavad seda igal võimalikul moel välja näidata. Nii postitavad ukrainlased igale poole loosungeid «Au Ukrainale!» Kümned tuhanded ukrainlased on oma viha välja näitamas ja üritamas Facebookis FIFA mainet alla tõmmata.

Facebookis saab iga lehekülge hinnata ja nii ka FIFA oma. Kui veel eile, 9. juunil oli FIFA hinne üle nelja (maksimaalne hinne on viis), siis täna hommikuks on üle 150 000 ukrainlase näidanud välja oma viha ning FIFA hinne Facebookis on langenud 1,3 peale.

Tänu intsidendile eemaldas Horvaatia jalgpalliliit abitreeneri Vukojevici ning vabandas avalikult kõikide venelaste ees, kes ennast puudutatuna tundsid. Ukraina jalgpalliliit pöördus peale juhtunud ka ise FIFA poole, et kaitsta Vidat võimalike karistuste eest.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles