Eesti koondise esiväravavaht liitus tippliiga klubiga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Ots
Rasmus Ots Foto: Elmo Riig / Sakala

Saksamaal mängivate Eesti käsipallurite rühm sai tõhusat täiendust, kui Rasmus Ots siirdus Viljandi HCst mullu Saksamaa 2. Bundesliga võitnud ja kõrgliigasse tõusnud Bergischer HC ridadesse. 25-aastane Eesti koondise esiväravavaht sõlmis värske Bundesliga klubiga 1+1 lepingu.

«Käisin klubis juuni algul testimas ja kuigi tegu oli vaid kolmepäevase prooviperioodiga, siis õnnestusin treeningutel hästi ning eile kirjutasin lepingule alla,» sõnas Ots. «Diil on nii-öelda kahepoolne ehk treenin küll esindustiimiga, aga võin mängida ka Bergischer HC duubelmeeskonnas. Teine võistkond mängib Saksamaa tugevuselt neljandas sarjas ehk Oberligas.»

Kahe kohaliku klubi ühinemisel 2006. aastal moodustunud Bergischer HC esines aastatel 2013-17 neli hooaega järjest Bundesligas ning tõusis mullu vaid üheaastase vaheaja järel tagasi. Wuppertalis ja Solingenis kodumänge pidav klubi võitis 2017/18 hooajal ülekaalukalt 2. Bundesliga, saades 38st mängust 35 võitu ja lõpetas 11-punktilise edumaaga teise tõusja SG BBM Bietigheimi ees.

«Mullu oli meeskonnas probleeme kui puudus tasemel kolmas väravavaht, nii et selles rollis mind nähaksegi,» selgitas Ots. «Mulle see sobib, sest tegu on ikkagi minu esimese välislepinguga ning kõik uus vajab harjumist. Väljakutse on suur, aga sihid on mul kõrgel. Realistlikult usun, et madalamal tasemel alustamine sobib paremini kui kohe Eesti liigast Bundesligasse hüpata.»

Bergischer HC esipuurivaht on suurte kogemustega 35-aastane Bastian Rutschmann, kes Frisch Auf! Göppingeniga võitnud kolmel korral ka EHF Cupi. «Klubil on oma koolkonna väravavahtide treener ning seni on kõik sujunud väga hästi – treeningud on intensiivsed, mitmetunnised ja huvitavad,» vahendas Ots esimeste päevade muljeid uuest klubist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles