Nurmsalu range dieedi tulemus – üks kaotatud kilogramm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu
Kaarel Nurmsalu Foto: Mihkel Maripuu

Otsustanud pärast mullust hooaega kahevõistluse suusahüpete vastu vahetada, oli Kaarel Nurmsalu tähtsaim ülesanne järgmiseks võistlushooajaks võimalikult kergeks saada.


Selle nimel alustas ta Soomes spetsiaalselt suusahüppajatele välja töötatud dieeti.

Päevas on kuus söögikorda: kanafilee, pasta, leotatud helbed, viinamarjad ja kala. Lisaks peab Nurmsalu iga päev vähemalt kolm liitrit vett jooma.  

«Praeguseks olen ühe kilo maha saanud. Samas, rasva on juba üsna palju kadunud. Järgmiseks hooajaks pean kaaluma 67 kilogrammi,» sõnas Nurmsalu, kelle kehakaal on praegu 71 kilogrammi.

Kõige raskem on tal olnud loobuda lihast ja kartulist. Ka kookidele-pirukatele on tulnud hüvasti öelda. «Kui ikka oled harjunud rasva sööma, siis on raske loobuda. Kui mõnikord harva liha söön, siis naudin kohe täiega. Nii, et liha maitse mitmeks kuuks suhu jääks ja seda nii väga ei taga ei igatseks,» kirjeldas Nurmsalu, kelle sõnul on uut režiimi väga raske järgida.

Eriti veel sellepärast, et kirgliku küpsetajana ei saa ta ise oma hõrgutisi proovidagi. Sellepärast on ta ka vähem küpsetama hakanud.  «Vanasti tegin ikka seenepirukaid. Aga nüüd, kui tean, et ise seda proovida ei saa, olen nende tegemisest loobunud,» muigas ta.

Täna sõidab kolmekordne juunioride MM-pronks Saksamaale, kus allkirjastab Fischeriga hüppesuuskade lepingu.  Varustuse pärast ei pea eestlane muret tundma - nii suusad kui ka saapad on järgmiseks aastaks tagatud. Nüüd tuleb vaid ise mees olla ja nende hüppesuuskade ja saabaste vääriline olla.Võistlushooaeg algab Nurmsalul juulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles