Vest, samovar ja sinine kummist kana: Inglismaast on saanud venelaste uus lemmik (2)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa koondise kapteni Harry Kane’i käes oleval sinisel kummikanal on suur potentsiaal kujuneda Manchesteris asuva Inglismaa jalgpallimuuseumi ekspositsiooni hittmuseaaliks. Kui Inglismaa täna võidab, pole kanal pääsu – ta saadetakse aastasadadeks muuseumivitriini.
Inglismaa koondise kapteni Harry Kane’i käes oleval sinisel kummikanal on suur potentsiaal kujuneda Manchesteris asuva Inglismaa jalgpallimuuseumi ekspositsiooni hittmuseaaliks. Kui Inglismaa täna võidab, pole kanal pääsu – ta saadetakse aastasadadeks muuseumivitriini. Foto: Owen Humphreys/PA Wire/PA Images/Scanpix

Venemaa peamise spordipäevalehe Sport-Ekspress esikaanelt ei leidnud eile arutelu põhjuste üle, miks veerandfinaali penaltiseerias eksinud Fjodor Smolov pehme panenka-tüüpi löögi kasuks otsustas (ja miks eksis). Samuti ei saanud sealt lugeda kiitust Venemaa koondisele. Ka erakordselt haaravaks tõotada kujunenud Prantsusmaa-Belgia poolfinaal oli lükatud tahapoole, sest esikaane täitis ajakirjanik Dimitri Simjonovi kommentaar: «Au Horvaatiale! Poliitikale pole jalgpallis kohta.»

Ajendiks Domagoj Vida video, mille ta pärast veerandfinaalis Venemaa alistamist sotsiaalmeediasse postitas ning kus pikalt Kiievi Dinamos mänginud Horvaatia kaitsja avaldas sama hüüdlausega toetust Ukrainale, kellega Venemaa teatavasti sõdib. FIFA-lt noomida saanud Vida käitumine on Venemaal leidnud tohutut vastukaja – ainuüksi Sport-Ekspressi veebilehel on temast pärast veerandfinaali kirjutatud üle saja artikli.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles