Prantsusmaa peatreener Deschamps: me pole EMi finaalikaotust ära seedinud

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa jalgpallikoondise peatreener Didier Deschamps.
Prantsusmaa jalgpallikoondise peatreener Didier Deschamps. Foto: Fabio Ferrari/LaPresse / LAPRESSE

Prantsusmaa jalgpallikoondis jõudis teist suurturniiri järjest finaali, kui alistas MMi poolfinaalis Samuel Umtiti väravast 1:0 Belgia. Kaks aastat tagasi jäädi EMi finaalis alla Portugalile ja eeloleval pühapäeval mängitakse MMi finaalis Horvaatia või Inglismaaga.

Prantsusmaa juhendaja Didier Deschampsi esimesed mängujärgsed kommentaarid olid järgmised: «See on midagi erilist. Olen oma noorte mängijate üle uhke. Nad on näidanud küpsust ja head mentaliteeti. Mäng oli väga raske ja Belgia mängis hästi. Me töötasime kaitses kompaktselt. Me oleksime mängu lõpus võinud mängida paremini, kuid müts maha mängijate ees.»

Deschamps, kes juhendas Prantsusmaad ka kaks aastat tagasi, nentis, et meeskond ei ole valusast kaotusest Portugalile tegelikult täielikult toibunud. «Oleme viimased 49 päeva koos olnud ning selle ajaga on juhtunud palju asju. Me ei ole endiselt kahe aasta tagust finaali ära seedinud ning homme näeme, kellega seekord viimast mängu mängime,» sõnas Deschamps.

Belgia peatreener Roberto Martinez: «Mäng oli väga tasavägine ja pingeline ning õnnelik värav otsustas saatuse. Sellised detailid saavad maailmameistrivõistluste poolfinaalis määravaks. Mängijate suhtumine oli suurepärane ja me ei saanud enamat nõuda. Peame mõistma, et üks meeskond võidab ja teine kaotab. Tegime, mis suutsime. Meil on üks mäng jäänud ja ma tahan garanteerida, et lõpetame turniiri edukalt, sest need mängijad ei vääri siit kaotusega lahkumist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles