Rally Estonia toimub sel aastal kahel päeval

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise autoga kihutavad Egon Kaur ja Miko-Ove Niinemäe algaval hooajal WRC akadeemias.
Sellise autoga kihutavad Egon Kaur ja Miko-Ove Niinemäe algaval hooajal WRC akadeemias. Foto: Ray Põder

Juuli keskel Otepää ümbruses sõidetaval Rally Estonia esimese tõmbenumbrina kuulutati välja Mini WRC-meeskond, mille autot roolib Urmo Aava kunagine suur konkurent Kris Meeke.


«Asja väärtus seisneb selles, et MM-il osalev tiim tuleb siia võistlema. Loomulikult võib ju unistada, et see oleks Sebastien Loeb ja Citroëni tiim, kuid sellise meeskonna võistlemine sõltub poliitilistest otsustest,» sõnas ralli peakorraldaja Urmo Aava.

«Suusõnalisi kokkuleppeid on meil veel mõne WRC-sarjas osalejaga, kuid enne kui asi pole kindel, ei saa neid avalikustada. Selle klassi Eesti staarina pakub neile konkurentsi Georg Gross.»

Aava avaldas lootust, et kokku stardib Eesti rallisuve suursündmusel kuus kuni kümme WRC-autot. «Esimest korda võistlevad vanad ja praegu MMil sõitvad WRCd ühes arvestuses,» märkis ta. «Sama põnev peaks olema SWRC ja N-rühma masinate ühisarvestus.»

Juba varem oli teada, et Rally Estonial osaleb SWRC-sarja tippu kuuluv Martin Prokop, selge pole aga see, kas starti tulevad ka samas sarjas suuri tegusid tegevad Ott Tänak ja Karl Kruuda. «Tean, et nad soovivad võistelda, ja meie soovime, et nad võistleksid, kuid küsimus on rahalistes võimalustes.»

Kindlasti on stardis WRC-akadeemia sarjas liider Egon Kaur, kellele tuuakse konkurentideks sama sarja koorekiht.

Mullu kihutati Otepää ümbruses kolm päeva, seekord piirdutakse kahe päeva ja üheksa kiiruskatsega. Üheks publiku maiuspalaks saab esimese päeva õhtul kaks korda läbitav asfaldikatse, mis kulgeb mööda vana rollerirada. Atraktiivsuse huvides ehitavad korraldajad sinna ka ühe kunstliku trampliini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles