Gerd Kanter teeb oma kodumaakonnas viimase võistluse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: Tairo Lutter

Olümpiavõitja Gerd Kanter teeb sel reedel kodumaakonna publiku ees oma viimase võistluse. 13. juulil kell 18.00 toimub Kohila staadionil kettaheitevõistlus, kus kohalik publik näeb viimast korda võistlemas Raplamaalt sirgunud Kanterit.

Üksteist tiitlivõistluste medalit võitnud Gerd Kanter teeb sel aastal tippspordis oma viimase hooaja. Reedene võistlus on olümpiavõitja enda initsiatiivil toimuv algatus, mille eesmärgiks on teha Raplamaa inimeste ees oma eduka sportlaskarjääri viimane sportlik etteaste ja oma kodukandile sümboolne kummardus.

Kevadel vigastusega kimpus olnud olümpiavõitja on tõusnud lubavasse vormi. Äsja Poolas püstitatud hooaja tippmark 64.46 annab Euroopa edetabelis 16. koha.  Kohilas loodab Gerd kodupubliku toel tänavuse aasta edetabelitulemust tublisti parandada. Kanteriga koos astub Kohilas heiteringi Rio olümpia neljas Martin Kupper ja teised Eesti paremad kettaheitjad.

Kanteri lapsepõlvekodu asub Raplamaal, Tiduvere külas ja koolitee algas Vana-Vigala põhikoolis. Just sellepärast toimub ka sümboolselt viimane võitlus Kohilas, kus 25. juunil 2009 Kohila staadionil toimunud kõrgetasemelisel rahvusvahelisel Kergejõustiku Kuldliiga etapil heitis Kanter kahekilose ketta 71 meetri ja 64 sentimeetri kaugusele. Kohilas heidetud tulemus jäigi 2009. aastal maailma edetabeli parimaks tulemuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles