Omapärane kihlvedu: Brüsseli metroos kõlas prantslaste jalgpallihümn

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pettunud Belgia fänn pärast omade kaotust.
Pettunud Belgia fänn pärast omade kaotust. Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI / REUTERS

Eile õhtul ei pidanud suurt duelli mitte ainult Prantsusmaa ja Belgia jalgpallurid MMi poolfinaalis, vaid kaudselt ka nende riikide pealinnade metrootöötajad. Kaotus Peterburi rohelisel murul tähendas, et täna hommikul kõlas Brüsseli metroos prantslaste vutihümn.

Nimelt sõlmisid Brüsseli ja Pariisi metrooliiklust korraldavate ettevõtete juhid õige omapärase kihlveo. See nägi ette, et Belgia võidu korral nimetatakse Pariisi St. Lazare'i metroopeatus belglaste kapteni Eden Hazardi auks ümber St. Hazardi peatuseks.

Käiku läks aga teine stsenaarium. Kuna poolfinaali võitis teatavasti 1:0 Prantsusmaa, pidi Brüsseli metroo täna hommikul kell 8 ja kell 10 mängima Galliamaa jalgpallihümnina tuntud lugu «Tous Ensemble».

Laulu esitaja on nimekas prantslasest rokkar ja näitleja Johnny Hallyday (kodanikunimi Jean-Philippe Leo Smet), kes eelmise aasta lõpus 75. eluaastal pärast ligi kümnend kestnud vähihaigust suri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles