Raul Seema tuli Eesti suusakoondisele appi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Seema
Raul Seema Foto: Raigo Pajula


Eesti murdmaasuusatajaid abistab järgmisel hooajal neli määrdemeest – Jaan Alvela, Tarvi Kuus, Meelis Aasla ja varasemalt Kristina Šmigun-Vähi medalivõitudele kaasa aidanud Raul Seema. Kaks viimast meest said paika alles sel nädalal.


«Nii Seema kui ka Aasla puhul oli hinna ja kvaliteedi suhe kenasti paigas. Nende oskused ja meie rahalised võimalused sobisid,» kinnitas Eesti Suusaliidu murdmaasuusatamise spordidirektor Raul Olle.

Vahepeal oli võimalus, et Eesti murdmaasuusatajaid hakkab abistama ka Šmigun-Vähi teine hooldemees Oleg Ragilo, kuid suusaliidul polnud piisavalt raha, et teda palgata. Samas usub Olle, et koondisele on siiski komplekteeritud korralik hooldemeeskond.

Suuskade taha ei tohiks seega järgmisel hooajal midagi jääda. «Raul on kogenud hooldemees ja Meelist kasutasime eelmisel aastal järelkasvu koondise juures. Ta on väga motiveeritud ning näeme temas suurt arenguperspektiivi,» kinnitas Olle.

Mullu aitas Eesti suusakoondist viis hooldemeest, järgmisel hooajal neli. Olle sõnul ei tähenda kahanenud meeskond aga kehvemat kvaliteeti, töö saavat ikka samamoodi tehtud. «Kõik võistlused peale MK-sarja klassika­sprintide suudame nelja mehega ilusti ära katta. Klassika­sprindi etappideks aga palkame lisatööjõudu. Mingit muret sellega pole,» kinnitas Olle.

Varasematel aastatel hoolitsesid eestlaste suuskade eest Urmas Välbe, Mihhail Lukertšenko, Eero Bergman ja Margo Pulles. Kõik neli hakkavad kuni Sotši olümpiani aga määrima Venemaa murdmaakoondislaste suuski.

Suure tõenäosusega saab Venemaa meeste murdmaakoondise hooldepealikuks Lukertšenko, kes Eesti koondise juures töötades kandis sama ametinimetust. Eesti koondise hooldepealikuks on Jaan Alvela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles