Levadia treener eurotee alguses: oleme äärmiselt enesekindlad

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia treener Aleksandar Rogic ja meeskonna suurim väravakütt Roman Debelkov (nr 17).
Levadia treener Aleksandar Rogic ja meeskonna suurim väravakütt Roman Debelkov (nr 17). Foto: Tairo Lutter

Homme alustab kolm Eesti jalgpalliklubi teekonda Euroopa liigas. Levadia peatreener Aleksandr Rogic selgitas duelli eel iirlaste Dundalkiga, kuidas on püüdnud meeskonda nendeks kohtumisteks ette valmistada.

Levadia peatreeneri Aleksandar Rogici sõnul ei ole Dundalk meeskond, kes mängiks päris tüüpilist Iirimaa stiilis jalgpalli. «Neid ei saa võrrelda Levadia eelmise aasta vastase Cork Cityga. Dundalk üritab võimalikult palju kombineerida ja palli hoida, mitte pikka ette lüüa. Kuna meie soovime jalgpalli mängida samamoodi, siis saab olema huvitav näha, kes suudab initsiatiivi haarata. Minu hinnangul peituvad mõlema meeskonna tugevused pigem rünnakul kui kaitses,» võrdles Rogici enda meeskonda tänase vastasega.

36-aastane serblane nimetas endast kümme aastat vanemat Dundalki ametivenda Stephen Kellyt «nooreks treeneriks, kelle käekiri tundub olevat väga nauditav». Eelkõige pidas Rogic silmas, et Kelly on selle ea kohta võitnud juba rohkelt – tervelt 14 – trofeed, samuti tema mängustiili.

Tunamullu tegi Dundalk imelise hooaja Euroopas, alistades Meistrite liigas muuhulgas Valgevene suurklubi Borisovi BATE ja jõudes hinnatuimas klubisarjas koguni play-off’i. Seal langeti, kuid jätkati Euroopa liiga alagrupiturniiril, mis oli Iirimaa klubijalgpallis suursündmus.

Aastatel 2014, 15 ja 16 tuli Dundalk Iirimaa meistriks, kuid mullu loovutas trooni Cork Cityle. Ent tänavu juhitakse taas – äsja on seljataga 11-mänguline võiduseeria – ning Rogic lausus: «Dundalk on praegu parim Iiri klubi ja tuleb üsna kindlalt taas meistriks.»

Enda mängijatesse on ta aga püüdnud süstida piisavalt enesekindlust, et euroväljakule astumine kellegi jalga värisema ei paneks.

«Eestis on palju häid ja andekaid mängijaid. Kahjuks ei saa nad aga klubides piisavalt rahvusvahelisi kogemusi. Noortekoondiste mängud ei ole päris võrreldavad sellega, mis meeste eurosarjades ees ootab. Näiteks tundus mulle, et Flora austas oma eilset vastast natuke liiga palju,» pidas ta silmas Eesti esiklubi kindlat 1:4 allajäämist Beer Sheva Hapoelile.

Sestap on Rogic püüdnud Levadias astuda kindlaid samme, et nimetatud puudujääke vähendada. «Oleme viimase poole aasta jooksul pidanud üheksa rahvusvahelist treeningmängu. Me pole kaotanud neist ainsatki. Olgu, vastased pole absoluutsel tipp-, aga kindlasti korralikul Euroopa tasemel. Olen veendunud, et need mängud olid meie poistele äärmiselt kasulikud. Samuti oleme näinud palju vaeva, et nad oleks vaimselt heitlusteks eurosarjas õigesti valmis. Oleme väga enesekindlad.»

Roosnupp: karta pole siin kedagi ega midagi

Kuna Levadia ühines alanud hooaja eel FC Infonetiga, sai umbes pool meeskonnast mullu iirlastega madistamise võlusid ja valusid maitsta. Levadia kaotas Cork Cityle Pärnus peetud kodumängu 0:2 ja võõrsil jäi alla 2:4.

«Corki ja Dundalki mängustiil on veidi erinev, kuid põhiline omadus ikka iirlastele omane – äärmine võitluslikkus. Selleks peame korralikult valmis olema,» rõhutas Mark Oliver Roosnupp, üks neist, kes mullu mõlemad kohtumised Corki vastu kaasa tegi.

Et Dundalk oli tunamullu Euroopa väga edukas ja Levadia jäi eelmisel aastal Corkile kindlalt alla, vähemalt Roosnupus aukartust ei tekita. «Kohe kindlasti mitte. Oleme valmis, ei pelga kedagi ega midagi ja anname parima. Usun, et meil on ka piisavalt rahvusvaheliste mängude kogemusi olemas,» sõnas 21-aastane poolkaitsja.

Levadia mäng Dundalkiga algab homme kell 19 Kadrioru staadionil. Samal ajal pannakse pall mängu ka Lillekülas, kus Narva Trans võõrustab Bosnia ja Hertsegoviina meeskonda Zeljeznicari. Kell 23 kohtub Nõmme Kalju Islandil Stjarnaniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles