Tiitlikaitsja Federer pidas Wimbledonis hullumeelse lahingu ja langes konkurentsist (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer.
Roger Federer. Foto: OLI SCARFF / AFP

Esimese asetusega Roger Federer kaotas Wimbledoni tenniseturniiri veerandfinaalis Lõuna-Aafrika Vabariigi esindaja Kevin Andersonile 6:2, 7:6 (5), 5:7, 4:6, 11:13 ja langes konkurentsist.

Kaheksakordne Wimbledoni võitja Federer võitis esimesed kaks setti, neist teise kiires lõppmängus, kuid kaotas omakorda järgmised kaks ja poolfinalist selgus otsustavas setis, mis kulges äärmiselt tasavägiselt.

Mõlemad mängijad hoidsid oma servigeimi kindlalt kuni 23. (!) geimini, kui kaheksandat paigutust omav Anderson realiseeris viiendas setis oma esimese murdepalli. Federer, kes varem oli kolmandas setis ühe matšpalli ja viiendas setis ühe murdepalli raisanud, ei suutnud matši viimaseks jäänud geimis Andersoni murda.

Ainuüksi viimane sett kestis juba poolteist tundi, kogu mäng suisa neli tundi ja 14 minutit. Federer tegi selle aja jooksul vaid ühe topeltvea Andersoni kolme vastu, kuid Lõuna-Ameerika mängija säras koguni 28 serviässaga, šveitslane sai kirja neid 16. Ülejäänud statistilised näitajad olid enam-vähem võrdsed.

«Ma ei mõelnud selle lõpuhetkedel enam midagi, vaid kordasin endale, et pean endasse uskuma,» sõnas uskumatu võidu teeninud Anderson mängujärgses intervjuus Eurospordile. «Kui astud Federeri suguse mängija vastu väljakule, ei saa sa mõelda juba ette, et kaotad. Sisendasin endale, et sellest saab minu päev. Federeri alistamine on hetk, mida jään mäletama elu lõpuni.»

Kuidas viiendas setis end nii rahulikuna suutsid hoida? «Selle nimel sa ju teedki rasket tööd. See oli väga hea esitus minu poolt, olen väga rahul. Minu esimene eesmärk oli lihtsalt edasi pääseda. Ma olen ilmselgelt väga õnnelik. Loodetavasti suudan head mängu edasi näidata, sest siin on veel, mida näidata!» vastas Anderson, kes pole kunagi varem Wimbledonis poolfinaali jõudnud.

Anderson kohtub poolfinaalis Kanada esindaja Milos Raonici (ATP 32.) või ameeriklase John Isneriga (ATP 10.). Teises poolfinaalis mängib serblane Novak Djokovic (ATP 21.), kes alistas veerandfinaalis jaapanlase Kei Nishikori (ATP 28.) 5:3, 3:6, 6:2, 6:2 ja ootab vastast argentiinlase Juan Martin del Potro (ATP 4.) ja hispaanlase Rafael Nadali (ATP 1.) paarist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles