Jalgpalliromansi lõppmäng

Ott Järvela, Peterburi
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Belgia jalgpallikoondisel avaneb enam nii hea võimalus MM-tiitlit püüda? 2022. aastal ei pruugi tervik enam nii vägev olla
Kas Belgia jalgpallikoondisel avaneb enam nii hea võimalus MM-tiitlit püüda? 2022. aastal ei pruugi tervik enam nii vägev olla Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Kui otsustataks valida käimasoleva MMi kahe kõige vingema väravaga lõppenud rünnak, oleksid kaks peamist kandidaati Belgia tabamused. 3:2 värav Jaapanile kaheksandikfinaali 90+4. minutil (autor Nacer Chadli) ja 31. minuti 2:0 juhtvärav veerandfinaalis Brasiiliaga (autoriks Kevin de Bruyne) olid mõlemad läbinisti vaimustavad, kiiruse, tehnilise meisterlikkuse, täpsuse ja visiooni kombinatsioonid.

Need kaks mõniteist sekundit kestnud episoodid on ilmselt ilusaim jalgpall, mis sel MMil nähtud. Õnneliku lõppu Belgia meeskonna ja ilusa jalgpalli nautlejate vaheline romanss siiski ei saanud, sest Prantsusmaa koondise lakoonilisus suutis poolfinaalis Belgias peituva ründeilu summutada.

«Eelistanuksin veerandfinaalis Brasilliale kaotamist, sest nemad vähemalt proovisid jalgpalli mängida. Prantsusmaa on pelk antijalgpallimeeskond,» sajatas Belgia väravavaht Thibault Courtois pärast kaotust. Sama tõre oli kapten Eden Hazard: «Eelistan kaotust täna nähtud Belgia koondises võidule platsil olnud Prantsusmaa ridades. Tõsi, nad kaitsevad hästi ja on selles väga efektiivsed. Me ei leidnud nende nõrka kohta üles. Väike hetk maagiat jäi puudu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles