Kas meeskonnasõit lööb kaardipaki segamini?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SJK Viiking.
SJK Viiking. Foto: Kristjan Teedema

Täna Tartus algava Saaremaa velotuuri kavva kuulub rohkem kui 30-aastase pausi järel meeskonnasõit, millega mitmepäevasõitu ka alustatakse. 19 km pikkust rada ei saa võtta pelgalt kohustusliku proloogina, vaid seal võib oskusliku tegutsemise korral kuhjaga väärtuslikke sekundeid või isegi minuteid võita.


Peakorraldaja Riho Räim teab, et mõned klubid eesotsas CFCga on meeskonnasõitu ka üheskoos harjutanud. «Võrdleksid avaetappi korvpalliga. Säravatest nimedest koosnenud USA korvpallikoondis on mitmelt tiitlivõistluselt loodetust varem koju lennanud. Ka jalgratta meeskondlikus sõidus võib hästi kokku harjutanud tiim kõlavamatele nimedele ära teha,» analüüsis ta.

Räime sõnul aitab meeskonnasõit – ametlik nimetus peaks olema võistkonnasõit, sest osalejate seas on ka õrnema soo esindajaid – neil nii raha kui ka aega kokku hoida. «Kahekümne tiimi läbilaskmine läheb kiiremini kui 140 ratturi eraldistart,» selgitas Räim. «Minu unistus on alustada Saaremaa tuuri Tartu kesklinnast, kuid praegu ei pea meie rahakott seda kulutust vastu.»

Ilmselgelt soosib meeskonnasõit ühtlaselt tugevat ja kokkuharjutanud koosseisu. Favoriitide sekka kuuluvad Eesti esindustest CFC, Saaremaa Viiking, Tartu Tamme ning uustulnuk Peloton, kuhu kuuluvad näiteks Rene Mandri, Sander Maasing, Martin Puusepp ja Silver Schultz.

2007. ja 2008. aasta Saaremaa velotuuril esikoha pälvinud CFC liider Jaan Kirsipuu võib tõusta esimeseks mitmepäevasõidu kolmekordseks võitjaks. «Ära ma sellest kindlasti ei ütleks,» ütles Kirsipuu, kes lisas, et CFC liidriks võib kerkida hoopis Mart Ojavee. Tiimi nimekirja kuulub ka kümne aasta tagune Belgia grupisõidumeister Ludovic Capelle.

Üks huvitavamaid osalejaid on Inglismaa meeskond Science in Sport, kelle ridades teevad kaasa näiteks eksproff Janek Tombak ja triatleet Ain-Alar Juhanson. Tuur lõpeb reedel Kuressaares, esmaspäevast kolmapäevani võõrustab Saaremaa maanteesõidu Eesti meistrivõistlusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles