Saaremaa velotuuri liidriks kerkis noor saarlane

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oskar Nisu veab meeskonna võiduka finišini.
Oskar Nisu veab meeskonna võiduka finišini. Foto: Saaremaa velotuur

Reedel Tartus sõidetud 54. Saaremaa velotuuri avaetapil kavas olnud meeskonnasõidu võitis CFC I meeskond ja individuaalselt tõusis liidriks esimesena finišijoone ületanud saarlane Oskar Nisu.

«Olla velotuuri liider on minu jaoks ootamatu ja harjumatu,» rääkis üliõnnelik Oskar Nisu, kes ei suutnud uskuda, et kollase liidrisärgi enda selga saab. «Olen igatahes väga rahul.»

«Olen väga rahul, sest me tahtsime meeskonlikult seda sõitu võita,» märkis Nisu, kelle sõnul polnud see niimoodi planeeritud, et just tema esimesena finišijoone ületab.

«See lihtsalt kukkus niimoodi välja. Lõpuvahetuses panin täiega lõpuni ja vahetust polnud mõtet anda kuna tundsin, et suudan kiiruse üles tõmmata,» rääkis noor saarlane, kelle sõnul oli meeskonna taktika püsida koos nii, et kõik lõpuni jõuaks ning seepärast tehti lühikesed ja kiired vahetused.

Individuaalselt järgnevad talle klubikaaslased Joonas Jõgi ja Allan Oras. Oskar Nisu ei soovinud prognoosida milliseks kujuneb tema jaoks järgnev võidusõit.

19 km pikkusel meeskonnasõidul sai CFC I esikoha edestades Läti profiklubi Alpha Balticut 16 ja Team Pelotoni 22 sekundiga. Vahepeal koguni teisel kohal olnud Viiking sai lõpuks kõrge neljanda koha.

Indrek Rannama ütles, et pole enda sõiduga rahul, aga ka meeskond oleks võinud 15 või 20 sekundit parem olla. «Eks paljuski jäi asi minu taha,» tunnistas oma 22. Saaremaa velotuuril sõitev rattur.

«Enne starti sõitis üks soomlane mulle tagant sisse ja lõi tagajooksu kõveraks. Ma panin esimese vahetuse pisut pikaks, tegin endale liiga ja ei tulnudki sealt korralikult välja. Ka karusseliga jäime natuke hiljaks,» rääkis Rannama.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles