Sandor Liive: mulle meeldivad rasked olukorrad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandor Liive
Sandor Liive Foto: Peeter Langovits

«Mulle meeldivad rasked olukorrad, sest just need mind käivitavadki! Suusaliidus valitsevate ärevate aegade tõttu otsustasin pakkumise vastu võtta.» Nii kommenteeris Sandor Liive oma otsust kandideerida suusaliidu presidendi ametikohale.


Kõigepealt tegi Eesti Energia juhatuse esimehele ettepaneku koondise peatreener Mati Alaver. Seejärel rääkisid kirgliku suusaharrastajaga sel teemal ka teised suusaliidu juhtfiguurid.

Liive ei mõtelnud ettepanekut kaaludes pikalt. Ta näeb selles ametis väljakutset, mis elule värvi annaks. «Tõsi, praegu olen alles kandidaat. Aga kui mind suusaliidu presidendiks valitakse, siis tahaksin kõigepealt alaliitu seestpoolt tundma õppida. Suusaliit pole ju üksnes murdmaasuusatamine – seal on ka lumelaud, kahevõistlus, suusahüpped ja mäesuusatamine. Oluline on kindlasti ka see, et uusi staare peale tuleks,» kinnitas Liive, kes mullu osales viiel Worldloppeti maratonil.

Seda, et suusaliidu presidendi koht tema põhitööd segama võiks hakata, mees ei karda. «Uueks ametikohaks tuleb aega leida. Suusaliidus on ju tegevjuhtkond, kelle jaoks on alaliidu arendamine põhitöö,» nentis Liive, kes vahetab sel ametikohal välja Toomas Savi.

12 aastat alaliidu president olnud Savi avaldas Postimehele, et tema otsus järgmiseks ametiajaks mitte kandideerida polnud seotud Andrus Veerpalu dopingu­skandaaliga. «Ma ütlesin juba aasta tagasi, et järgmiseks ametiajaks ma ei kandideeri ja see on juhatuse koosoleku protokollis samuti sees,» rõhutas Savi.

Küsimusele, miks ta otsustas järgmiseks ametiajaks mitte kandideerida, vastas Savi: «Kallis inimene, ma olen 12 aastat suusaliidu president olnud! Ma olen juba vana mees ja aitab küll!»

Eesti Suusaliidu üldkogu on 21. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles