Eesti kiireim tiim CFC haaras Saaremaa tuuril liidriohjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CFC edestas Saaremaa velotuuri 19 km meeskonnasõidus järgmist tiimi 16 sekundiga.
CFC edestas Saaremaa velotuuri 19 km meeskonnasõidus järgmist tiimi 16 sekundiga. Foto: Kristjan Teedema

Saaremaa velotuuri avaetapi, 19 km meeskonna­sõidu võitis suurfavoriit CFC eesotsas Jaan Kirsipuu ja Mart Ojaveega. Kollase liidrisärgi tõmbas selga 16-aastane saarlane Oskar Nisu.


Pärast jalavigastust esimese stardi teinud Nisu sõnul polnud tema esimesena lõpujoone ületamine planeeritud. «Olen väga rahul, sest tahtsime meeskondlikult sõitu võita. Olla velotuuri liider on minu jaoks ootamatu ja harjumatu,» tunnistas Nisu. «See lihtsalt kukkus niimoodi välja. Panin viimase vahetuse täiega lõpuni ja seda polnud mõtet edasi anda, kuna tundsin, et suudan kiiruse üles tõmmata.»

Kuu alguses üheksa päeva Šveitsis treeninud Ojavee hinnangul noppis CFC hiljutiste ühistreeningute vilju. «Meil oli plaan kõik koos finišisse jõuda (meeskond saab neljandana lõpujoone ületanud ratturi aja – toim), sest see annab meile järgnevaid etappe silmas pidades suure eelise,» märkis Ojavee. «Eesmärk oli ühtlast kiirust hoida ja noored tegid seetõttu lühemaid vahetusi. Saaremaa tuur on CFC-le tähtis, näitasime, et oleme Eesti kiireim meeskond.»

CFC-le 16 sekundit kaotanud Läti profiklubi Alpha Baltic edestas omakorda 6 sekundiga Eesti rattasporti uusi tuuli tuua lubanud Pelotoni. Alpha Balticus sõitva Erki Pütsepa sõnul tõmbas nende võidulootustele kriipsu peale tiimi juht, kes samuti rajale ihkas tulla.

Pütsep valmistub MMiks

«Ta jäi kohe stardis maha. Ootasime esimesel kilomeetril teda järele ja panime siis lõplikult gaasi põhja. Kaotasime vähemalt 15 sekundit,» torises Pütsep. «Enne starti ütlesin, et peame rahule jääma, kui CFC-le alla minuti kaotame. Saaremaa tuuri võit pole mulle oluline. Valmistun suurte eesmärkidega 26. juunil Itaalias toimuvaks mägirattamaratoni MMiks.»

Stardi-finišialas tekitas elevust vastloodud klubi Peloton, mille vormi ehtis kelmikas Playboy logo. «Viimasel etapil Kuressaares on tüdrukud ka kohal,» lubas üks asutajatest Rene Mandri, kes igapäevaleiba
Suurbritannias registreeritud Endura Racingus teenib.

Nali naljaks, Pelotonil, mille ridades sõidab ka tippsuusatamisest loobunud Kaspar Kokk, on Mandri sõnul auahned kavatsused. «Rõhume meeskondlikule tööle ja kambavaimule ning tahame muuta ala kommertslikumaks. Eesti rattasporti tuleb rohkem raha leida.»

Pühapäeval Saksamaal peetud ühepäevasõidul osalenud ja ööl vastu esmaspäeva Eestisse jõudnud Mandri kurtis reisiväsimust ning ütles, et iga hinna eest ta üldvõitu püüdma ei lähe. Pigem on Saaremaa tuur ettevalmistuseks järgmisel nädalal peetavateks Eesti meistrivõistlusteks.

Eile olid korraldajad sunnitud vastu võtma otsuse, et homme Viljandist Raplasse sõidetav 3. etapp jagatakse kaheks. Muudatuse tingis asjaolu, et Suurejõe ümbruses pole suudetud 6,5 km lõigul teetöid sellisesse järku viia, mis lubaks seal rattaga sõita.

Kangert 25. kohal

«Korraldajate elu läheb keerulisemaks, kuid see on mõistlikum lahendus, kui 40 ratturit maha kanda,» selgitas tuuri eestvedaja Riho Räim. Täna sõidavad ratturid Tartust Viljandisse.

Šveitsi velotuuri 3. etapi võitis slovakk Peter Sagan (Liquigas), kes edestas itaallast Damiano Cunegot (Lampre), 21 sekundit kaotas taanlane Jakob Fuglsang (Leopard). Ainsa eestlasena osalev Tanel Kangert (Astana) oli 31., jäädes võitjast maha 5.29. Üldliider on Cunego, 25. positsiooni hoidev Kangert kaotab talle 9.19.

Tabloo
Saaremaa tuur

1. etapp, 19 km meeskonnasõit: 1. CFC 22.17, 2. Alpha Baltic +0.16, 3. Peloton +0.22, 4. SJK Viiking +0.49, 5. Science in Sport +0.57, 6. Pärnu Kalevi SK +1.02.
Individuaalarvestus: 1. Oskar Nisu, 2. Joonas Jõgi, 3. Allan Oras, 4. Krister Raudsepp, 5. Aksel Nõmmela, 6. Mart Ojavee, 7. Jaan Kirsipuu, 8. Esko Ööpik (kõik CFC).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles