Serviti värbas Meistrite liigas mänginud andeka venelase

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Servitis mängib järgmisel hooajal kaks Venemaa käsipallurit.
Põlva Servitis mängib järgmisel hooajal kaks Venemaa käsipallurit. Foto: Toomas Huik

Põlva Serviti käsipallimeeskond sõlmis kolmeaastase lepingu venelasest tagamängija Pavel Turajeviga. Pole võimatu, et järgmisel hooajal võib Eesti meistri ridades mängimas näha koguni kolme leegionäri.


Eurosarjas läbilöögi huvides koosseisu tugevdama asunud Serviti värskeks täienduseks on 21-aastane, 197 cm pikkune ja 90 kilo kaaluv Pavel Turajev, kes tegutseb vasaksisemise positsioonil.

Mai lõpus pärast Eesti meistrivõistlusi koos ühe teise kaasmaalasega testimisel käinud Turajev jättis Serviti peatreenerile Kalmer Mustingule sümpaatse mulje. «Peterburi treenerid iseloomustavad teda hästi tööka ja õpihimulise mängijana ning mul pole põhjust nende sõnades kahelda,» ütles Musting.

«Tegemist on kehaliselt tugeva palluriga ja seda näitasid ka tehtud testid. Turajev suudab ka kaitses edukalt tegutseda ning tal on tugev ja täpne vise. Parandamist vajab aga tehnika.»

Kolm aastat tagasi Venemaa käsipallivalitseja Tšehhovi Medvedi duubelmeeskonda kuulunud Turajev on seejärel täiendanud idanaabrite liiga tänavuse finalisti Peterburi Lesgafti ülikooli meeskonna ridu.

Eelmisel hooajal pendeldas ta põhi- ja duubelkoosseisu vahel. Turajev pääses platsile ka neljas Meistrite liiga mängus, kuid väravaarvet tal avada ei õnnestunud. Klubi alagrupist edasi ei pääsenud.

Ternovõi jätkamine lahtine

Servitil on Peterburi meeskonnaga head suhted – mullu siirdus sealt Servitisse Roman Aizatullov, kes jätkab Lõuna-Eesti klubis ka tuleval hooajal. Pole võimatu, et Serviti palkab koguni kolm leegionäri – viimased kaks aastat edukalt tegutsenud ja tänavuse play-off’i parimaks mängijaks valitud ukrainlase Andrei Ternovõi jätkamine on lahtine.

Mustingu sõnul otsib pikalt välisklubides leiba teeninud 30-aastane Ternovõi võimalusi karjääri kodumaal jätkata. «Turajeviga on võimalus kiiremat mängu harrastada ning ta sobib Mario Karuse ja Janis Selge stiiliga rohkem, kuid ma ei välista Ternovõi lepingu pikendamist,» täpsustas Musting.

Järgmisel hooajal tugevuselt teises eurosarjas EHF Cupil osalev Serviti on jõudnud põhimeestega jätkamise osas kokkuleppele, varumängijatega läbirääkimised jätkuvad. Võimalik, et Servitiga liitub mängijaid teistest Eesti klubidest.

Serviti kavatseb koosseisu täiendada, sest suure tõenäosusega pannakse tuleval hooajal meistriliigasse välja teine võistkond, mis hakkab enamjaolt koosnema nooremapoolsetest mängijatest. Lõplik otsus võetakse vastu kuu lõpuks.

Endine Serviti mängija Marius Lepp, kes aprillis põlveoperatsioonil käis ja seetõttu kahest viimasest EM-valikmängust eemale jäi, teeb usinalt taastusravi ning on tippspordist loobumise mõtted peast pühkinud. Kogenud joonemängija loodab järgmiseks hooajaks mõne välisklubiga lepinguni jõuda, Eesti liigasse naasmise ta välistas.

Siim Pinnonen Taani?

Tänavu koos Lepaga Hispaania esiliiga meeskonnas Iruni Bidasoa leiba teeninud Risto Lepal on pakkumisi Saksamaa 3. liiga võistkondadelt, kuid mängujuht ootab paremaid variante.

Välisklubisse on võimalus siirduda Chocolate Boys / Viimsi mängijal Siim Pinnonenil, kelle vastu tunneb huvi Taani esiliigas tabeli ülemisse poolde kuuluv Skanderborg.

Eelmisel hooajal meistriliigas palliva venna Mikk Pinnoneni tööandja Århusi ühel treeningul osalenud Siim Pinnonen sai Taanis olles kontakti Skanderborgi peatreeneriga, kes oli nõus ta enda klubisse võtma. Augustis läheb 21-aastane vasaksisemisel positsioonil tegutsev pallur kohapeale oludega tutvuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles