Auti löödud Federer: olin keskpärane ja sellest ei piisa (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer lahkub Wimbledoni väljakult.
Roger Federer lahkub Wimbledoni väljakult. Foto: Ben Curtis / AP

Ei saa välistada, et augustis 37-aastaseks saav Roger Federer tuleb üheksa-kordseks Wimbledoni meeste üksikmängu meistriks, sest šveitslase karjäär koosnebki uskumatute saavutuste veelgi uskumatumatega üle trumpamisest. Aga tänavu Federer ajaloolist üheksandat tiitlit, mis seaks ta samale pulgale Wimbledoni naiste üksikmängu rekordvõitja Martina Navratilovaga, igatahes ei võida. 

Eilses veerandfinaalis kaotas viies setis kaheksandana asetatud Lõuna-Aafrika Vabariigi tennisistile Kevin Andersonile 6:2, 7:6, 5:7, 4:6, 11:13. Matš kestis neli tundi ja 13 minutit.

2017. aastal USA lahtistel finaali jõudnud Anderson kohtub nüüd karjääri esimeses poolfinaalis John Isneriga.

Federer polnud tänavu Wimbledonis kaotanud settigi ja kõik paistis peaväljakult järjekordse 3:0 võidu suunas liikuvat ka eile. Aga kui Anderson teise seti teises geimis Federeri servi murdis, kerkisid üles väike intriig. Nimelt oli see esimene kord tänavusel turniiril (!), kui Federer oma servigeimi kaotas.

Teise seti Federer siiski kiires lõppmängus võitis ja kolmandas oli tal seisul 5:4 kasutada ka matšpall, ent eeskäelöök vedas favoriiti tähtsal hetkel alt. Sealt algas Andersoni tõus, mis päädis 24-geimise otsustava setiga, kus ta maailma kõigi aegade edukaimast meestennisistist, 20 suure slämmi turniiri võitnud Federerist jagu sai.

«Sellised mängud on väga erilised. Rogeri alistamine jääb mulle muidugi meelde, aga loodetavasti ootavad mind sel turniiril ees veel kaks mängu,» sõnas Anderson pärast võitu. Kahekordne Wimbledoni tšempion, sakslane Boris Becker tunnustas 32-aastast Andersoni: «Ta tegi elu parima mängu!»

Federer ise lubas, et vaeb kaotuse põhjusi veel pikalt. «Ma ei oskagi midagi mõelda või öelda. Ta oli järjepidev, ta oli tugev. Oli hetki, mil ma olin suurepärane, ja oli hetki, mil see kõik kukkus kokku. Mina olen süüdi. Ma polnud halb, aga olin keskpärane. Ja sellest ei piisa.»

Kui Federer pidi reketid pakkima, siis endine maailma esireket Novak Djokovic saab pärast Kei Nishikori (Jaapan) üle saavutatud 6:3, 3:6, 6:2, 6:2 võitu rõõmustada esimese Wimbledoni poolfinaali üle pärast 2015. aastat. Kaks aastat tagasi kõigi nelja suure slämmi turniiri valitsev meister olnud Djokovic on seejärel mõõnas ja vigastuste küüsis vaevelnud, ent on nüüd karjääri neljandast Wimbledoni meistritiitlist kõigest kahe võidu kaugusel. Poolfinaalis ootab Djokovici maailma esireket Rafael Nadal.

Wimbledoni meeste veerandfinaalid

Kevin Anderson – Roger Federer 2:6, 6:7, 7:5, 6:4, 13:11

Novak Djokovic - Kei Nishikori 6:3, 3:6, 6:2, 6:2

Rafael Nadal - Juan Martin del Potro 7:5, 6:7 (7), 4:6, 6:4, 6:4

John Isner - Milos Raonic 6:7, 7:6 (7), 6:4, 6:3

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles