Eesti suusasprinterid on jätkuvalt ilma treenerita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sprindikoondise liikmed: Kein einaste (vasakul), Anti Saarepuu, Peeter Kümmel ja Timo Simonlatser.
Sprindikoondise liikmed: Kein einaste (vasakul), Anti Saarepuu, Peeter Kümmel ja Timo Simonlatser. Foto: Mihkel Maripuu

Juuni hakkab vaikselt lõppema, aga Eesti suusasprinteritel pole ikka veel juhendajat. Läbirääkimised Rootsi endiste tippsprinteritega jooksid liiva ning välistreenerid on seega välistatud.


«Kahjuks ei õnnestunud välistreenerit Eesti sprindikoondisele appi tuua. Seega tuleb meeste uus juhendaja Eestist ja juuni jooksul loodame asja lukku panna,» kinnitas suusakoondise spordidirektor Raul Olle.

Varasemalt on räägitud nii 26-aastase Tanel Ojaste kui ka endise suusakoondislase Priit Naruski kandidatuurist. Olle ei tahtnud läbirääkimist praeguses faasis seda aga ei kinnitada ega ka ümber lükata. «See poleks minust õiglane,» põhjendas ta.

Praegu treenivad sprinterid norralase Bjørn Kristianseni kavade järgi, kuid kõik koondislased on varasemalt tõdenud, et oleks tarvis ka treenerit, kes laagrites sportlaste tehnikat korrigeeriks,
aega võtaks, filmiks ja tehnikat analüüsida aitaks. Ilma enam edasi minna ei saa.

Praegu treenivad sprindikoondislased Jõulumäel, kus on kavas hooaja ettevalmistuse teine laager. Põhiliselt koordineerib sprinterite tegevust MMi kuues mees Peeter Kümmel, kes on lõpetanud nii kehakultuuri bakalau­reuse- kui ka magistriõppe. Praegu tudeerib ta sama valdkonna doktoriõppes ning saab õpitud teooriat hiilgavalt ära kasutada.

Koondislastega on liitunud ka Anti Saarepuu, kes esimese treeninglaagri tegi läbi peatreener Mati Alaveri juhendamisel koos distantsimeestega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles