Jõeäär: võimsa Taaramäe võitmine pole võimatu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Jõeäär.
Gert Jõeäär. Foto: SCANPIX

Täna Saaremaal algavate jalgratta maanteesõidu Eesti meistrivõistluste eel näivad temposõidu võitjad olevat ette teada – meestest ei näi vastast olevat Rein Taaramäele (Cofidis) ja naistest Grete Treierile (Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi).



Kui Treieri kuldmedalita jäämiseks peavad sekkuma taevased jõud, siis Taaramäel tuleb esikoha nimel pisut rohkem vaeva näha. Medalimõtetega tulevad starti Gert Jõeäär (CC Villeneuve Saint-Germain), Mart Ojavee (Champion System) ja Martin Puusepp (Guidon Chalettois).

Sel hooajal ühe profi- ja viis amatöörvõitu saanud Jõeäär möönis, et Tour de France’iks valmistuv Taaramäe on suursoosik. «Taaramäe on võimas, kuid tema võitmine pole võimatu. Nädal tagasi oli mu vorm väga hea, nüüd puudub seisundist täpne ülevaade. Eraldi pole ma Eesti meistrivõistlusteks valmistunud.»

Naised läbivad Orissaare 12,9 km ringi kaks ja mehed kolm korda. Tegemist on sileda ja kõigest kolme pöördega rajaga, mis eeldab suurt keskmist kiirust. Meeste temposõidust jäävad nimekamatest kõrvale grupisõiduks keskenduv Jaan Kirsipuu, põlve raviv Kalle Kriit ja eile Šveitsi velotuuri 32. kohaga lõpetanud tiitlikaitsja Tanel Kangert.

Teisipäeval toimuvad Kuressaares naiste ja kuni 18-aastaste noormeeste grupisõidud ning kolmapäeval selgitavad võitja mehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles