Blogi ja galerii: Levadia ja Trans võitlesid, kuid kaotasid ikkagi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa liiga esimeses kvalifikatsiooniringis pidid kaotuse vastu võtma mõlemad kodus mänginud Eesti klubid. Levadia jäi 0:1 alla Iirimaa tippklubile Dundalk FC, kohtumise ainsa värava lõi 53. minutil Dylan Connolly. Kodumängu Tallinnas pidanud Narva Trans kaotas aga 0:2 Bosnia ja Hertsegoviina klubile Željeznicar. Kordusmäng peetakse mõlemas paaris nädala pärast.

Enne mängu:

Dundalki näol on tegemist 12-kordse Iirimaa meistriga, viimati võideti tiitel kolm korda järjest ehk aastatel 2014, 2015 ja 2016. Mullu jäi Dundalk aga Cork City järel liigas teiseks. Meenutagem: just Cork Cityga kohtus Levadia mullu eurosarjas ning kaotas neile kodus 0:2 ja võõrsil 2:4. Tänavu on Iirimaa kõrgliigas peetud 25 vooru ning Dundalk on liidrikohal, edestades Cork Cityt nelja punktiga.

Eurosarjas on Dundalk olnud sel kümnendil järjepidev külaline. Suurima saavutusega saadi hakkama tunamullu: Meistrite liigas jõuti Hafnarfjörduri ja Borissovi BATE alistamise järel play-off-faasi ehk alagrupiturniiri lävele, kuid kaotati seal kahe mängu kokkuvõttes 1:3 Varssavi Legiale. Mullu alustati ja lõpetati euromängud Meistrite liiga kvalifikatsiooniringis, kus jäädi kahe mängu kokkuvõttes lisaaja järel 2:3 alla kuulsale Trondheimi Rosenborgile.

See tagas Dundalkile aga ikkagi koha Euroopa liiga alagrupiturniiril, kus mindi loosi tahtel kokku Peterburi Zeniti, AZ Alkmaari ja Tel Avivi Maccabiga. Tugevas konkurentsis jäädi neljandaks, ent mitte häbisse: kodus võideti Maccabit ja võõrsil tehti viik AZiga. Kõik neli kaotust saadi napimast napima ehk üheväravalise vahega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles