19-aastane nigeerlane põrutas euromängus Läti klubi kasuks neli väravat

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix

Jalgpalli Euroopa liiga esimese kvalifikatsiooniringi avamängus näitas võimu lõunanaabrite klubi FK Ventspils, kes küttis koduväljakul 5:0 sauna Albaania meeskonnale Luftetari Gjirokastra. Suure võidu teeb eriti märkimisväärseks see, et Ventspilsi viiest väravast koguni neli kanti nende 19-aastase ründaja Adeleke Akinyemi nimele.

Noor nigeerlane avas mänguskoori penaltist juba 8. minutil ning neli minutit hiljem sai kirja teisegi tabamuse. Veel tosin minutit hiljem oli Akinyemi nimel kübaratrikk ja oma päeva viimase värava lõi ta 43. minutil. Ventspilsi eest tegi korra skoori ka Akinyemi kaasmaalane Tosin Aiyegun, hiljuti 20-aastaseks saanud ründaja oli 37. minutil täpne penaltipunktilt.

Tundub, et lätlaste ja leedulaste skaudid töötavad üldse päris kõrgel tasemel ning lõunapoolsetesse Balti riikidesse on suudetud tuua mõnigaid teisigi mehi, kel ees ilmselt päris suur tulevik. Nii alistas leedukate Suduva eile õhtul Meistrite liiga kvalifikatsiooniringi avamängus tugeva Küprose klubi Nikosia APOELi 3:1, ning kõik leedukate väravad kanti selles matšis 23-aastase Curacaolt pärit ründaja Rigino Cisilia nimele. Kübaratriki sai mees kokku seejuures kõigest kümne minutiga.

Teatavasti on Leedu liigas mänginud aastate eest ka selline mees nagu Paulinho, kes kuulus Venemaa MMil mänginud Brasiilia koondisesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles