Kilk: praeguse seisuga Taimsoo ja Raja paati ei lõhuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk
Rein Kilk Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eesti Sõudeliidu president Rein Kilk usub, et suure tõenäosusega Bledi MMiks eliitneljapaati ei moodustata. Seega saavad Kaspar Taimsoo ja Allar Raja siiski paarisaerulises kahepaadis jätkata.

«Praegu on väga keerukas otsustamise koht. Oluline on MMil olümpiapiletid välja sõita,» selgitas Kilk ja lisas: «Aga ma siiski kaldun arvama, et eliitneljapaati ei moodustata. Usun, et võtame selle riski ja üritame MMilt vähemalt kaks olümpiakohta võtta. Nii paarisaerulises neljases kui ka kaheses.»

Eelkõige ongi probleeme valmistanud paarisaerulise neljapaadi moodustamine, sest nelja ühtlaselt tugevat meest pole Eestist võtta. Välja arvatud juhul kui ei lõhuta Taimsoo-Raja kahepaati.

Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä ei soovi aga nooremate ja nõrgemate meestega ühte paati istuda. See polevat nende jaoks piisavalt motiveeriv.

«Oleksin selle eest Tõnule ja Andreile väga tänulik. Nad võtaksid siis justkui mentori rolli ja hakkaksid nooremaid edasi aitama,» nentis Kilk, kes loodab, et MMilt teenivad olümpiakoha ka Kaisa Pajusalu ja roolijata neljapaat.

Juhatuse koosolekut paatkondade moodustamiseks kokku ei kutsuta. Kilgi sõnul suudavad sõudjad selle isekeskis samuti kokku leppida ning parima lahenduseni jõuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles