Horvaatide kütkestav jalgpallisimman otse Moskva südames

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkaitsja Domagoj Vida ja Horvaatia koondislaste lapsed tähistamas võitu Inglismaa üle MMi poolfinaalis.
Keskkaitsja Domagoj Vida ja Horvaatia koondislaste lapsed tähistamas võitu Inglismaa üle MMi poolfinaalis. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA

Jalgpalli MMi poolfinaal Horvaatia ja Inglismaa vahel lõppes lisaaja järel skooriga 2:1, aga Lužniki staadionile kogunenud tuhanded horvaadid said seal rõõmustada palju rohkema kui kahe värava üle. Nimelt oli kohtumise lõpust möödunud umbes pool tundi, kui mängijatega platsil hetke nautinud pisipõnnid said enda valdusse jalgpalli.

Mida teevad nelja-viieaastased lapsed, kelle päralt on MMi peaareeni muruväljak ja jalgpall? Asuvad otse loomulikult jalgpalli mängima ja väravaid lööma! Mida teevad tuhanded Horvaatia koondise fännid, kelle silme ees see toimub? Elavad otse loomulikult võimalikele tulevastele koondislastele täiega kaasa, juubeldades iga tabamuse üle ülima innuga!

Horvaatide jalgpallisimmani kirjeldatud episood lõppes laste, mitte fännide väsimise tõttu. Nemad olnuks valmis jätkama hommikuni. Väikeriigi asi, et omavahel kiseldakse kirglikult (Horvaatiaski on jalgpalli ümber viimase aasta jooksul olnud rohkesti suuri skandaale), aga muu maailmaga vastamisi minnes pannakse seljad kokku ja võideldakse lõputu kirega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles