Eesti meister Ojavee: mul oli valida, kas kõik või mitte midagi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Ojavee.
Mart Ojavee. Foto: Andres Kalvik

Jalgratta maanteesõidus Eesti grupisõidumeistriks kroonitud Mart Ojavee tunnistas, et läks umbes 7 km enne lõppu seitsmeliikmelisest juhtgrupist otsustavat spurti tehes täispangale välja.

«Martin Puusepp oli eelnevalt rünnanud ja venisime talle pisikeste vahedega järgi,» kirjeldas Hongkongis registreeritud Champion Systemi meeskonnas leiba teeniv Ojavee. «Kui olime Puusepa kätte saanud, mõtlesin: kas kõik või mitte midagi ning ründasin.»

Julge hundi rind on rasvane ja trekisõidus 15-kordseks Eesti meistriks kroonitud Ojaveele tõi see esimese kulla grupisõidus. Mägironijatüüpi Tanel Kangert (Astana) ja Rein Taaramäe (Cofidis) üritasid Ojaveele järgneda, kuid heade sprinterivõimetega CFC rattur Gert Jõeäär võttis neile tuulde. Selgituseks – Ojavee sõitis täna küll Champion Systemi vormis, kuid võitis eelmisel reedel Saaremaa tuuri CFCd esindades ning seega olid Jõeäärel ja Ojaveel ühised huvid.

«Sain sõidu alguses jõudu säästa, sest Jõeäär oli koos kolme kaaslasega ees, kelle püüdmiseks teised tööd pidid tegema. Mulle oleks ka Jõeääre võit sobinud,» kinnitas kaks aastat tagasi Viljandis peetud meistrivõistluste grupisõidus pronksi saanud Ojavee. «Jõeäär on noor mees ja küll ma jõuan teda tulevikus aidata. Kuressaare sile rada sobis mulle ideaalselt ja suutsin selle ära kasutada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles