Nadal jääbki Davise karikasarja finaalist kõrvale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma esireket Rafael Nadal teatas pressikonverentsil, et ei saa Davise karikasarja finaalis vigastuse tõttu mängida.
Maailma esireket Rafael Nadal teatas pressikonverentsil, et ei saa Davise karikasarja finaalis vigastuse tõttu mängida. Foto: Reuters / Scanpix

Tennise maailma esireket Rafael Nadal teatas ametlikult pressikonverentsil, et kuulujutud vastavad tõele ning tal pole vigastuse tõttu võimalik Hispaaniat Davise karikasarja finaalis aidata.

Nadal pole siiani paranenud parema põlve kõõluste rebendist.

Tänavu neljast suure slämmi turniirist kaks ehk Prantsusmaa lahtised ja Wimbledoni võitnud Nadal tunnistas, et otsus finaalist loobuda oli tema jaoks äärmiselt raske ning ta tegi kõik endast oleneva, et terveks saada, kuid pidi lõpuks siiski arstide juttu kuulama.

«Olen harjunud valuga mängima, aga see on hoopis uudne ja teistsugune valu, mida ma ei suuda kontrollida,» selgitas Nadal. «Ma ei tunne end üldse hästi. Mängimisest on alati raske loobuda kui mängid üksi, veel raskem, kui osaled paarismängus ning kõige raskem, kui tegemist on Davise karikasarja meeskonnaga.»

Pekingi olümpial kuldmedali võitnud Nadal tõi vigastuse peamise põhjusena välja liiga tiheda võistluskalendri.

Mallorcalt pärit Nadal on tänavu mänginud 93 kohtumist, võitnud neist 82 ning teeninud esikoha kaheksal turniiril.

Hispaania Tennise Föderatsiooni arsti Angel Ruiz Cotorro sõnul peab Nadal veel vähemalt kümme päeva puhkama. «Ta võib järgmise hooaja ettevalmistusega alustada kahe nädala pärast, ent väikese koormusega,» ütles Cotorro.

Tänavune Davise karikasarja finaal peetakse 21.-23. novembrini Argentinas, kus võõrustajad püüavad esmakordselt esikohta võtta. Hispaania on Davise karikasarjas võidutsenud 2000. ja 2004. aastal. 

Hispaania koondise uus esinumber on tõenäoliselt maailma edetabelis 12. kohal paiknev David Ferrer.

«Tean, et mu meeskonnakaaslased suudavad ka ilma minuta võita,» arvas Nadal. «Meil on mängijad, kes suudavad argentiinlasi võita, kuid see ei saa lihtne olema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles