Nõmme Kalju lootused muutusid juba avamängu järel õhkõrnaks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol saab Kalju esiründaja Liliu koduliigas obaduse selga Levadia mängumehelt Jevgeni Harinilt, kuid täpselt samamoodi mängiti avaringis palli pealt jõuga minema kõik neli Eesti klubi.
Fotol saab Kalju esiründaja Liliu koduliigas obaduse selga Levadia mängumehelt Jevgeni Harinilt, kuid täpselt samamoodi mängiti avaringis palli pealt jõuga minema kõik neli Eesti klubi. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpalliklubide saldo eurosarjades on avaringi esimeste mängude järel nukramast nukram - neli mängu, neli kaotust. Õnnetu punkti pani rivile koduse liiga tabeliliider Nõmme Kalju, jäädes Euroopa liiga esimeses kvalifikatsiooniringis Islandil 0:3 alla Stjarnanile.

Skoori avas juba 19. minutil penaltist Hilmar Halldorsson, kohe teise poolaja alguses kasvatas Baldur Sigurdsson edu ja viimase naela lõi Kalju kirstu 70. minutil Gudjon Baldvinsson. Nädala pärast Kadriorus peetavaks kordusmänguks jätab see Kaljule napid võimalused, sest ise tuleb lüüa vähemalt kolm väravat ja kui vastane peaks vastama üheainsagagi, kasvab vajalike tabamuste arv juba viiele.

Kuna Euroopa liiga kvalifikatsiooniringi avamängus kaotasid neljapäeval ka Levadia (0:1 iirlaste Dundalkile) ja Narva Trans (0:2 Bosnia ja Hertsegoviina Željeznicarile) ning teisipäeval jäi Flora Meistrite liiga avaringis kodus 1:4 alla Be'er Sheva Hapoelile, on Eesti klubide seis enne kordusmänge nigel: neli mängu, neli kaotust ja väravate vahe 1:10 ning see ainus väravgi löödud penaltist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles