Eesti juurtega vene kaunitar toorutses väljakul

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilona Korstin
Ilona Korstin Foto: ilonakorstine.com

Venemaa korvpallikoondise Eesti juurtega tagamängija Ilona Korstin lõi EMi vahegrupiturniiri viimase kohtumise viimastel sekunditel vastast näkku, mispeale saadeti ta platsilt minema.

Inetu vahejuhtum leidis aset kõigest poolteist sekundit enne Venemaa ja Suurbritannia vahelise kohtumise lõppu, kui Venemaa juhtis viie punktiga ja valdas palli. Mänguvahend oli Korstini käes, kes lõi järsku küünarnukiga näkku teda väga lähedalt katnud Natalie Staffordi.

Korstini karistuse suuruse määrab täna õhtul kogunev distsiplinaarkomisjon, kuid esialgsetel andmetel võidakse talle määrata ühe kuni kolme mängu pikkune keeld. Venemaa koondise järgmine kohtumine on aga juba veerandfinaal…

«Ma palun vabandust, mõistan, et see polnud ilus tegu,» sõnas Korstin mängujärgsel pressikonverentsil. «Vastane lõi mind esimesena näkku ja minu liigutus oli lihtsalt sellele järgnenud reaktsioon. Suurbritannia naiskonna mängijad tegutsesid kogu kohtumise väga jõuliselt ja provotseerivalt.»

Oma naiskonna ühte liidrit ei tõtanud hukka mõistma ka Venemaa koondise peatreener Boris Sokolovski. «Ma ei hakka Ilonat kritiseerima. Nägin ise, kuidas vastane teda lõi ja Ilona vastas talle samaga. Peame mängima jõulist korvpalli, kuid seejuures jääma siiski reeglite piiresse.»

31-aastane Korstin on Venemaa koondise üks raudvarasid. Eestiga seob teda Ida-Virumaalt pärit isa Kalju Korstin.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles