Dopingupatune kettaheitja: loodan, et saan Londoni olümpial võistelda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Perkovic puhkes pressikonverentsil nutma.
Sandra Perkovic puhkes pressikonverentsil nutma. Foto: SCANPIX

Mullu Barcelonas kettaheites Euroopa meistriks kroonitud horvaatlanna Sandra Perkovic andis tänavu kaks positiivset dopinguproovi ja ootab nüüd Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu teadet, kui pikk võistluskeeld talle määratakse.

21-aastane Perkovic andis positiivse dopinguproovi pärast Rooma ja Shanghai Teemantliiga etappe, tema organimist leiti psühhostimulandi metüülheksamiini tarvitamise jälgi.

Horvaatia kergejõustikuliidu ametnikud väidavad, et Perkovic ei võtnud keelatud aineid teadlikult ning loodavad seetõttu, et naine pääseb kergema karistusega, vahendab Reuters.

«Perkovic võttis toidulisandit, aga ta ei teadnud, et see sisaldab psühhostimulante,» sõnas Horvaatia kergejõustikuliidu president Luciano Susanj. «Usun, et talle määratakse kuni kuuekuuline võistluskeeld.»

Perkovic ise puhkes selgitusi andes pisaraisse. «Olen täielikult dopingu vastu ja ma poleks kunagi osanud arvata, et minuga midagi sellist juhtub,» rääkis ta pisaratega võideldes. «Loodan, et saan ikka järgmisel aastal Londoni olümpial võistelda.»

«Meie arvates oleks õiglane kuni kuuekuuline võistluskeeld, kuna see stimulant ei mõjutanud tema tulemusi,» lisas Horvaatia kergejõustikukoondise treener Sinisa Ergotic.

Ergotici sõnul on Horvaatia kergejõustikuliit veendunud, et Perkovic ei tarvitanud keelatud aineid teadlikult.

Perkovic võidutses mullu Barcelonas 64.67ga, tänavu viis ta oma isikliku rekordi 69.99ni, see on ühtlasi ka Horvaatia rekord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles