Vabapääsmega Wimbledoni põhitabelisse saanud Lisicki jõudis poolfinaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sabine Lisicki
Sabine Lisicki Foto: SCANPIX

Saksamaad esindav Sabine Lisicki jätkas Wimbledoni suure slämmi tenniseturniiril oma muinasjutulist teekonda ja jõudis poolfinaali.

Tänu wild-card’ile ehk korraldajatelt saadud vabapääsmele põhitabelisse saanud 21-aastane Lisicki alistas veerandfinaalis 9. asetatud prantslanna Marion Bartoli 6:4, 6:7 (4), 6:1, seejuures päästis Bartoli teise seti lõpus 4:5 kaotusseisus kolm matšpalli.

Mäletatavasti lülitas 2007. aasta finalist Bartoli eile konkurentsist välja tiitlikaitsja Serena Williamsi.

Maailma edetabelis 62. kohal paiknev Lisicki alistas Wimbledoni teises ringis tänavuste Prantsusmaa lahtiste võitja, turniiril 3. asetatud hiinlanna Na Li.

Lisicki on alles teine wild-card'i omanik, kes suutnud Wimbledonis naiste üksikmängus poolfinaali jõuda, esimesena sai sellega 2008. aastal hakkama hiinlanna Jie Zheng.

Lisicki võitis Wimbledoni soojendusturniiri Birminghamis, tänu millele tõusiski ta edetabelis 100. realt 62. kohale. Finaalis alistas ta seal slovakitari Daniela Hantuchova.

Poola päritolu Lisicki tõusis 2009. aasta augustis maailma edetabelis 22. reale, kuid vigastas US Openil oma hüppeliigest ning vigastus jättis jälje ka tema mullusele hooajale, kui ta jalg seitsmeks nädalaks kipsi pandi. «Pidin nullist alustama ja uuesti käima õppima,» tunnistas Lisicki.

Wimbledonis oli tema senine parim saavutus 2009. aastal veerandfinaali jõudmine, pärast seda polnud ta aga ühelgi suure slämmi turniiril 2. ringist kaugemale jõudnud.

Poolfinaalis läheb Lisicki vastamisi 5. asetatud Maria Šarapovaga. 2004. aasta Wimbledoni võitja Šarapova purustas veerandfinaalis 24. paigutusega Dominika Cibulkova, võites kindlalt 6:1, 6:1.

Teises tabelipooles kindlustas esimesena poolfinaalkoha 8. asetatud tšehhitar Petra Kvitova, kes alistas 6:3, 6:7 (5), 6:2 eile Venus Williamsi konkurentsist välja lülitanud 32. paigutusega bulgaarlanna Tsvetana Pironkova. Kvitova jõudis Wimbledonis poolfinaali ka mullu, kui sai veerandfinaalis jagu Kaia Kanepist.

Kvitova läheb poolfinaalis vastamisi 4. asetatud valgevenelanna Victoria Azarenkaga, kes oli 6:3, 6:1 parem austerlanna Tamira Paszekist (WTA 80.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles